Testările de detectare a drogurilor sunt din ce în ce mai întâlnite în procesul de angajare în diverse funcții
De îndată ce drogurile intră în organism (indiferent pe ce cale), ele produc metaboliți care rămân în corp multă vreme după ce efectele substanțelor au trecut, potrivit playtech.ro.
Acele urme ale metaboliților sunt esențiale în testele care depistează dacă o persoană a consumat sau nu droguri. Acele urme rămân în sânge, urină și chiar și în păr.
Deși testele efectuate asupra părului oferă rezultate exacte, cele de sânge și de urină trebuie făcute la mai puțin de o săptămână de la consumul drogului pentru a fi viabile.
Drogurile nu rămân foarte mult în sânge
Spre exemplu, LSD-ul rămâne doar 3 ore. Heroina, amfetaminele și alcoolul rămân 12 ore, pe când cocaina 48 de ore. Marijuana este o excepție, pentru că rămâne în sânge 336 de ore (adică în jur de două săptămâni).
În cazul urinei, lucrurile stau puțin diferit. LSD-ul și amfetaminele rămân în urină trei zile, heroina și cocaina patru zile, în timp ce morfina și metamfetaminele șase zile. Marijuana este o excepție, rămânând în urină în jur de 30 de zile. Dacă vrei să vezi cum stă situația în cazul fiecărui drog, te poți uita pe acest tabel:
Drogurile rămân însă cel mai mult în păr. Alcoolul, amfetaminele, cocaina, heroina, marijuana și metamfetaminele rămân în jur de 90 de zile în foliculul de păr. LSD-ul face notă discordantă, rămânân în păr numai trei zile.
Testările de detectare a drogurilor sunt din ce în ce mai întâlnite în procesul de angajare în diverse funcții (pilot de avion sau ofițer în armată, de exemplu). Mai mult, aceste teste sunt efectuate și în spitale, în cazul pacienților care au fost implicați într-un accident sau într-o încercare de suicid.
Testele de acest gen sunt efectuate pentru a descuraja abuzurile și a elimina potențialele amenințări asupra unui individ sau asupra unei companii, după cum arată National Institute on Drug Abuse.