Poliția Locală Craiova, serviciu care ar trebui să fie în sprijinul cetățeanului, trimite de bună voie locuitorii orașului să conteste amenzi eronate la Judecătorie. Un craiovean a pățit-o în fața blocului.
Dacă Poliția Locală își face treaba, este cu siguranță treaba Primăriei Craiova. Dacă foștii comunitari nu-și fac treaba, este cu siguranță problema noastră și a tuturor cetățenilor orașului. Nu puține au fost cazurile în care craiovenii s-au plâns de abuzuri făcute de locali, fie prin atitudinea și limbajul folosit în comunicarea cu oamenii, fie prin amenzile fără cap, ușor de contestat la Judecătorie. Problema este că o contestație la Judecătoria Craiova nu implică doar timp, ci și bani pierduți, din erorile polițiștilor Primăriei.
Avem exemplul clar al unui cetățean din Craiova care s-a trezit acasă cu o amendă venită de la Poliția Locală, în care omul era pus să plătească suma de 400 de lei pentru că nu avea plătită taxa de vignetă pentru parcarea în Municipiul Craiova. Omul a rămas mut din două motive. În primul rând nu mai era proprietarul autoturismului surprins cu migală de polițiștii locali pe o alee din Brazda lui Novac, dar evident avea și toate taxele plătite la zi, altfel Direcția Impozite și Taxe Locale (DITL) Craiova n-ar fi putut elibera fiscalul necesar tranzacției de la momentul vânzării autoturismului. Mașina era deja pe numele noului proprietar, înregistrată la DITL și înmatriculată corespunzător la serviciul de înmatriculări.
Cum au rezolvat-o polițiștii!
Omul a sunat imediat actualul proprietar, contrariat, la fel cum a fost și noul posesor al autoturismului. Acesta a sunat la Poliția Locală să ceară lămuriri, iar lămuririle au fost incredibile.
Reprezentanții Poliției locale au spus că dacă autoturismul are taxa plătiă, înseamnă că este o eroare. Întrebați dacă își asumă această eroare, localii au răspuns, evident, că nu e vina lor, ci a tabletei. Ce este tableta? Un dispozitiv electronic pe care polițiștii locali îl folosesc pentru a verifica, după bunul plac, autoturismele parcate prin oraș. Dacă, așa cum se întâmplă în multe cazuri DITL este responsabil pentru că nu și-a actualizat informațiile, Poliția Locală vine cu un sfat foarte simplu: „Mergeți la Judecătorie, contestați și câștigați. Trebuie să plătiți o taxă, un timbru ceva”, au spus reprezentanții Poliției Locale.
Situația, cu siguranță nu și-o asumă niciuna dintre instituțiile locale. În timp ce tableta minune încă mai dă rateuri, localii continuă la rândul lor să dea amezi, trimițând craiovenii pe drumuri, să scoată bani de contestații la Judecătorie.