Spectacolele şi taberele cu specific istoric în cadrul cărora turiştii vor putea învăţa despre viaţa din perioada dacică şi romană se întorc la Ocnele Mari, în cadrul Festivalului Buridava care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea vâlceană.
„În perioada 5-7 august, ne întâlnim din nou, pentru trei zile, la Festivalul Buridava al staţiunii Ocnele Mari. Reluăm astfel unul dintre cele mai importante evenimente locale, după o întrerupere determinată de restricţiile sanitare din anii trecuţi. De data aceasta ne vom bucura împreună de o suită de spectacole cu specific istoric, de la etalare costumelor antice şi a ţinutelor militare din epocă şi până la lupte ale gladiatorilor, ori ale armatelor din antichitate. O serie de ateliere antice vă vor prezenta meşteşugurile vremii, de la gătit şi până la olărit şi bătut monede ori mânuirea arcului cu săgeţi şi a armelor antice pe câmpul de luptă”, a precizat primarul din Ocnele Mari, Remus Sasu.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, începând cu ora 11,00, printr-o expoziţie de pictură semnată de Rozalia Veţeleanu şi o conferinţă susţinută de profesorul Constantin Bărbulescu, la Casa de Cultură din staţiune, informează Agerpres.
Sâmbătă şi duminică se vor desfăşura taberele şi atelierele antice pregătite de administraţia locală împreună cu Asociaţia Historia Rinascita şi în cadrul cărora cei prezenţi vor putea afla şi chiar experimenta din obiceiurile oamenilor care au trăit pe aceste meleaguri acum mai bine de două mii de ani.
Totodată, sâmbătă va avea loc şi o paradă a costumelor antice, pe un traseu care pleacă de la Salina Ocnele Mari şi ajunge până în centrul localităţii, unde, începând cu ora 12,40, vor fi prezentări de echipamente militare din perioada antică, lupte de gladiatori şi chiar un târg de sclavi, precum şi dansuri ritualice practicate pe vremea dacilor şi a romanilor.