luni, noiembrie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. 8 incendii de vegetație uscată, în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a opt incendii și acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 12 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

”Pompierii mehedințeni au acționat în cursul zilei de marți, 12 iulie a.c., pentru stingerea a opt incendii izbucnite la vegetație uscată, pe raza localităților: Celnata, Cozia, Drobeta Turnu Severin, Halânga, Nicolae Bălcescu, Puținei, Vlădaia și Vrancea, care au cuprins peste 40 de hectare de teren”, se arată într-un comunicat trimis de ISU.

În localitățile Vlădaia și Nicolae Bălcescu, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, flăcările au cuprins și miriște, pe o suprafață de circa 20 de hectare, respectiv 1000 de metri pătrați, iar în localitatea Vrancea, focul s-a extins la un gard din lemn, pe o lungime de circa 20 de metri liniari, dar și la stâlpii unui gard de sârmă, cu o lungime de circa 50 de metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din fericire, pompierii mehedințeni au stins incendiile în limitele găsite, reușind să protejeze locuințele și culturile cetățenilor, nefiind înregistrate victime.

”Atragem atenția cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Aceștia trebuie să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol nu doar bunuri, ci chiar viața persoanelor”, mai spun reprezentanții ISU.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora.

”Reamintim că, în condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Arderea miriștilor, a vegetației uscate, resturilor vegetale, deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.

Politica