joi, decembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Weekend de foc pentru pompieri! Au intervenit la 49 de solicitări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți a transmis luni, că în acest weekend, pompierii militari au primit 49 de solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă.

”În perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 49 de solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă”, se arată în comunicatul inspectoratului.

Potrivit sursei citate, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a două incendii, salvarea victimelor şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, deblocarea ușilor a două locuințe, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru salvarea unui animal dintr-o fântână.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 41 de persoane, 26 dintre acestea fiind transportate la spital.

Pompierii militari au acţionat și pentru deblocarea ușilor a două locuințe, situate în municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova. Din nefericire, în interior, doi bărbați, cu vârste de 70 și 77 de ani, au fost găsiți decedați.

De asemenea, echipajele de pompieri au intervenit şi pentru stingerea a două incendii, manifestate la un depozit de furaje din localitatea Pătulele și o casă părăsită din localitatea Almăjel, comuna Vlădaia.

”Incendiile au izbucnit vineri seara, 29 aprilie, primul cuprinzând circa 15 tone de plante furajere, ca urmare a jocului copiilor cu focul, iar cel de-al doilea, s-a manifestat generalizat la întreaga casă, construită din paiantă, cauza probabilă de aprindere fiind un scurtcircuit electric”, spun reprezentanții instituției.

Pentru prevenirea unor tragedii, ISU Mehedinți face apel la cetățeni să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuri cu pericol de incendiu. Din curiozitate, aceștia pot iniţia un incendiu, în câteva momente, de aceea brichetele şi chibriturile trebuie păstrate în locuri care să nu fie la îndemâna copiilor.

”Pentru siguranța semenilor și a bunurilor acestora, recomandăm ca educația în ceea ce privește folosirea mijloacelor de aprindere să înceapă prin exemplificare.

Copiii trebuie să observe atenția pe care adulții o manifestă atunci când gătesc, aprind lumânări sau execută alte activități cu pericol de incendiu.

Aceștia trebuie învățați să spună atunci când găsesc chibrituri sau brichete”, se mai arată în comunicat.

Politica