sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Pompierii mehedințeni au intervenit weekendul acesta!

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a opt incendii, salvarea victimelor a trei accidente rutiere, transportarea a șapte persoane cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 34 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județ, cadrele I.S.U. Mehedinți au desfășurat activități de verificare a concentrației de oxigen din secțiile COVID.

„Salvatorii au acționat, în acest weekend, la trei accidente rutiere produse pe raza localităților: Ciovârnășani, Hinova și Obârșia Cloșani. Accidentele s-au soldat cu șase victime, patru dintre acestea au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentelor, ulterior fiind transportate la spital în stare de conștiență. Două victime au refuzat transportul la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a două incendii produse la o anexă gospodărească din localitatea Jignița, comuna Căzănești și la subsolul unei case de locuit din localitatea Strehaia. Aceștia au localizat și stins imediat incendiile, care au produs doar pagube materiale, nefiind înregistrate victime”, transmite ISU Mehedinți.

De asemenea, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza localităților: Bobaița, Făuroaia, Obârșia Cloșani, Higiu, Tâmna și Drobeta Turnu Severin (centura ocolitoare).   

Flăcările au cuprins circa 26 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

„Facem apel la aceștia să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate sau poate pune în pericol chiar viața persoanelor. Atragem atenția că în condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar intervențiile pompierilor presupun un consum considerabil de resurse umane, dar și materiale”, au mai transmis aceștia.


Pompierii roagă cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, I.S.U. Mehedinți reamintește cetăţenilor că arderea se execută:

–  în condiţii meteorologice fără vânt;

–  numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă;

–  în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.

Arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500 lei.

Politica