sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Ministrul Sănătății, vizită la spitalele din Craiova!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o vizită in Craiova cu ocazia inaugurarii a doua secții de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, a Ambulatoriului de la Filantropia, dar și a Centrului de Oncologie Sf. Nectarie.

Alexandru Rafila a declarat, vineri, că în iulie sau în august se va semna contractului pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova.

Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova au fost selectate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mă gândesc cu foarte multă speranţă şi încredere la viitorul spital regional din Craiova. Informaţia este următoarea, în momentul de faţă s-a terminat perioada de precalificare, cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate şi informaţia pe care o am de la colegii mei care se ocupă de acest lucru este că în luna iulie sau august se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital. Ştiţi bine că la celelalte două spitale, Iaşi şi Cluj, acest lucru deja s-a întâmplat. Trebuie să intre şi Craiova în linie dreaptă în ceea ce priveşte dezvoltarea Spitalului Regional care este important şi probabil că are şi o semnificaţie atât pentru locuitorii regiunii, cât şi pentru personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, administratorul public al județului, Cosmin Durle, rectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, dr. Eugen Georgescu.

„Am inaugurat Unitatea Funcțională de Arși, prima secție destinată pacienților cu arsuri medii și grave realizată în ultimii ani în România, dar și cele două săli de operații ale Secției de Chirurgie Cardiovasculară, din cadrul Clinicii de Cardiologie. Structura destinată pacienților arși funcționează în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SCJU Craiova. Aceasta este dotată cu trei paturi de terapie intensivă de ultimă generație și echipamente moderne, care asigură monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților precum și posibilitatea de ventilație mecanică. În cadrul UFA vor funcționa două săli de operație pentru pacienții cu arsuri de până la 30% din suprafața corpului.

Investiția în amenajarea Unității de Primiri Urgențe a fost realizată de Consiliul Județean Dolj, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 20 de milioane de lei. În plus, am asigurat finanțarea pentru dotările Unității Funcționale de Arși, în valoare de 320.000 de lei.

În cadrul Secției de Chirurgie Cardiovasculară, au fost inaugurate cele două săli de operație care asigură posibilitatea efectuării unor intervenții medicale pe cord care nu se puteau realiza până acum la Craiova. Secția are 5 paturi de terapie intensivă și 25 de paturi destinate pacienților post-anestezie. Consiliul Județean Dolj a contribuit cu două treimi din finanțarea destinată dotării acestei unități, 1,7
milioane de lei.

Craiova intră pe lista marilor centre medicale din România care oferă servicii complexe pentru pacienți în stare foarte gravă, fie că este vorba de arsuri sau de afecțiuni ale inimii“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Cu ocazia vizitei ministrului, Dr. Lorena Dijmărescu, Medic Primar în Obstetrică-Ginecologie şi director medical la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, a vorbit despre viziunea ei asupra Ambulatoriului și despre necesitatea de a nu mai pierde timpul atunci când vine vorba de diagnosticul pacienților.

„Am reabilitat Ambulatoriul încercând să diversificăm calitatea serviciilor medicale. Dorința noastră și planurile noastre s-au implicat cu clădirea pe care o realizăm în momentul de față. Este în curs de realizare un centru de imagistică, astfel încât pacientul să nu mai trebuiască să facă un circuit alambicat între serviciile medicale. Să aibă la dispoziție 18 specialități medicale, fiind în plan și o diversificare a acestora. Mă refer la specialitățile pe care nu le avem în spital.


De menționat că, în toată clădirea aparatura pentru toate specialitățile a fost dotată conform regulilor în vigoare, de la sisteme de avertizare, fum, alerte, până la aparatură specifică fiecărei specialități de ultimă generație. Faptul că un pacient vine și își caută un serviciu de specialitate în ambulatoriu și are alături și serviciile de imagistică complementare, pentru noi e un pas înainte în a scurtcircuita eventualele întârzieri. În principiu, este vorba despre un număr foarte mare de pacienți care vor trebui să fie găzduiți în aceste ambulatorii”, a declarat aceasta.

Politica