Lia Olguța Vasilescu anunță faptul că, cel târziu în vara acestui an, etapa de proiectare a Spitalului de Pediatrie Craiova va fi demarată. Pentru acest lucru, edilul susține că, în perioada imediat următoare, trebuie să fie gata studiul de fezabilitate.
Primarul a specificat că în bugetul de anul acesta a fost prinsă suma de bani necesară studiului de fezabilitate. Teodor Sas, consilier local din partea PNL, a dorit să fie informat cu stadiul demersurilor în privința acestui spital, menționând că nu s-a mai precizat nimic despre acest obiectiv al municipalității, iar Lia Olguța Vasilescu i-a răspuns.
”Este clar că nu ați citit bine proiectul privind bugetul pentru acest an. Spitalul de Pediatrie Craiova este inclus și am prevăzut bani pentru studiul de fezabilitate. Avem termen două luni și astfel în primăvară-vară vom putea demara și etapa de proiectare. Este trist însă că pe lista PNRR nu este prins acest spital. Timișoara este prinsă cu trei spitale, Clujul cu patru. Și-au bătut joc de o regiune întreagă netrecând pe listă niciun spital din Oltenia”, a explicat primarul Craiovei.
Pe 30 iunie 2021, Lia Olguța Vasilescu anunța că valoarea estimată a investiției este de 48.750.000 euro, fără TVA și credea că municipalitatea era cu un pas mai aproape de a avea un Spital de Pediatrie.
„Suntem cu un pas mai aproape de construirea noului Spital de Pediatrie al Craiovei! Studiul de prefezabilitate înaintat Primăriei Craiova urmează să fie supus în cursul zilei de astăzi avizării în cadrul unei Comisii Tehnico-Economice și apoi să fie aprobat în ședință de Consiliu Local. Noul spital, în suprafață construită desfășurată de 31.759 mp, presupune construirea de noi corpuri de clădiri, dar și reabilitarea vechiului sediu al Maternității Filantropia. În cadrul noului spital se vor regăsi: sector de spitalizare continuă, spitalizare de zi, chirurgie de zi, zonă de îngrijire ambulatorie, zonă de servicii diagnosticare și tratament. Spitalul va avea și un compartiment de primiri urgențe, bloc operator cu 6 săli, serviciu de Anestezie și Terapie Intensivă și funcțiuni conexe. De asemenea, se va crea un centru dedicat pentru mamă și copil, cu sector de spitalizare, bloc de nașteri, secție de pediatrie, neonatologie, ATI și obstetrică-ginecologie. Valoarea estimată a investiției este de 48.750.000 euro, fără TVA. Ne dorim finanțarea acestui obiectiv de investiții din fonduri europene, prin mecanismul de redresare și reziliență. De asemenea, acest obiectiv de investiții este eligibil și în cadrul Programului Operațional de Sănătate”, spunea Olguța Vasilescu, la acea vreme.