marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Sorin Cîmpeanu ia în calcul posibilitatea ca vacanța din luna februarie să fie reintrodusă, începând cu anul școlar următor

Ministerul Educației ia în calcul posibilitatea ca vacanța din luna februarie să fie reintrodusă, începând cu anul școlar următor, potrivit unei declarații a ministrului Sorin Cîmpeanu pentru educatieprivata.ro.

”Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate”, a declarat Cîmpeanu.

În acest an nu a existat nici vacanță intersemestrială și nu va mai exista nicio altă vacanță până la cea de primăvară, potrivit structurii anului școlar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Răspunsul ministrului vine în contextul în care Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard.

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă.

”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

Printre consecințele lipsei vacanței copiilor din februarie sunt, așa cum scrie în textul petiției: aglomerații pe drumurile care duc în stațiunile montane, cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămână, prețuri mari la transportul pe cablu și la cazări, la sfârșit de săptămână, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, precum și “dispariția unei profesii (monitorii de schi), care nu vor putea avea o activitate coerentă din 10-16 zile / an)”.

Politica