marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Reparații în școli cu un buget de 4 ori mai mic decât al Poliției Locale Craiova

Lia Olguța Vasilescu a prezentat, marți dimineața, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2022. Primarul din Bănie a vorbit despre felul în care vor fi cheltuiți banii craiovenilor și a făcut o scurtă descriere a fiecărei investiții pregătite. Joi, consilierii locali vor vota bugetul orașului, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Banii craiovenilor vor fi împărțiți în mai multe domenii. În unele părți vor ajunge sume mai mari, iar în altele vor fi investite sume mai mici. Autoritățile locale din Bănie au dat o importanță destul de mare investițiilor făcute în școli. Totuși, banii care vor fi dați pentru reparații în unitățile de învățământ din Craiova sunt de 4 ori mai mici decât cei ce vor fi folosiți pentru funcționarea Poliției Locale Craiova. Este vorba strict despre bani de la bugetul local, fără să fie incluse sumele provenite din fonduri europene sau alte finanțări.

Primăria Craiova a încheiat, în anul 2018, un acord cadru, în sumă de 25 de milioane de lei, pentru lucrări de reparații și construcții la unitățile de învățământ. Din această sumă, în 2021, au fost efectuate reparații de 8,4 milioane de lei, iar în 2022 ar urma să fie făcute reparații la unitățile de învățământ care nu au fost complet reabilitate și nu sunt pe fonduri europene sau pe fonduri de la BERD. Astfel, în 2022, se propune un buget de 7,9 milioane de lei pentru aceste reparații, sumă de 4 ori mai mică față de cea cerută pentru ordine publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru funcționarea Poliției Locale Craiova urmează să fie alocată o sumă de 33 de milioane de lei.

În educație, Primăria a prevăzut, pentru anul 2022, suma de 70 de milioane de lei. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru întreținerea și funcționarea a 9 creșe, 43 de grădinițe, 23 de școli și 25 de licee, seminarii și colegii de pe raza municipiului Craiova, precum și pentru 6 unități de învățământ particular.

„Suma alocată vizează și decontarea pentru naveta profesorilor, bursele elevilor, drepturile bănești ale copiilor cu cerințe educaționale speciale, dar și stimulentele financiare acordate copiilor din familii defavorizate”, a spus Lia Olguța Vasilescu, care a vorbit și despre proiectele cu finanțare externă nerambursabilă, aflate în curs de implementare:

Înainte de începerea acestui an școlar, mai multe școli din Craiova au intrat în reabilitare. Unele au beneficiat de lucrări de modernizare în exterior, altele la interior, iar primarul orașului spera ca în 2022 să aibă în Bănie școli la standarde înalte.

„S-au reabilitat în ultima perioadă foarte multe școli și avem, în continuare, multe șantiere deschise. Vrem ca la începutul anului școlar, toate curțile școlilor să fie reparate și, cum deja suntem foarte avansați, cred că vom reuși să ne îndeplinim acest obiectiv. Cred că anul viitor vom putea avea niște școli la standardele pe care ni le dorim cu toții”, a Olguța Vasilescu, în vară.

Politica