marți, decembrie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Polițist, amenințat după ce a oprit o petrecere: „Vin şi te iau din pat, şi acolo la tine, de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!”

Teroare în Oltenia! Un poliţist din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care a oprit o petrecere ilegală de botez ce avea loc în pandemie la restaurantul din centrul oraşului, a fost ameninţat cu moartea de  patronul localului. Deşi au fost sesizaţi despre cele întâmplate, şefii poliţistului nu au luat nicio măsură împotriva patronului, ba mai mult au ales să-l trimită pe agentul de poliţie să patruleze în alte localităţi, susţin sindicaliştii din Poliţie.

„Poliţistul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toţi mesenii sunt cu lecţia învăţată, fiecare spune că nu se cunoaşte cu celălalt şi că au venit individual să servească masa la restaurant. Colegul nu reuşeşte să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenţi încep să părăsească localul. Apoi poliţistul le pune în vedere angajaţilor restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancţiona contravenţional, după care părăseşte localul în cauză”, anunţă Sindicatul Europol.   Membrii sindicatului susţin că imediat după ce agentul a ieşit din tură, în jurul orei 23:00, a fost sunat de patronul localului. Acesta îi spune în faţă că vrea să ştie unde este pentru a se deplasa spre el. Poliţistul refuză, apoi patronul din Strehaia începe să-l jignească, printre altele spunându-i: „Iţi tai capul f***-ţi rasa mă-tii, vin şi te iau din pat şi acolo la tine, de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!”

Poliţist: Cine eşti de tot mă suni? Patron: Bă, Ionuţ sunt, Cîmpeanu. Nu că „cine eşti?”! Poliţist: Aşa, şi ce vrei? Patron: Unde eşti? Să mă întâlnesc cu tine în seara asta. Poliţist: Unde vreau eu, nu ai ce să te întâlneşti cu mine. Patron: Bă …. tu aşa vorbeşti cu mine? Poliţist: Vezi că, cred că ai greşit numărul, nu ştiu dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ba da…vorbesc cu un prost, handicapat. Poliţist: Cum mă cheamă? Ia zi dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ca pe mumă-ta te cheamă, zi unde eşti!?  Poliţist: Unde vreau eu, acolo sunt. Patron: Bă prostule, oricum te găsesc în noaptea asta! Poliţist: Şi ce vrei să-mi faci dacă må găseşti? Zi că vin la tine. Patron: Hai zi, zi unde eşti că vin eu… [Invective] Poliţist: Păi ce vrei mă să-mi faci că să vin. Patron: Băi prostule, fii atent aici, îţi spun pentru ultima oară. Dacă vreodată te mai apropii de familia mea la 3 kilometri, poţi să mă înregistrezi şi cu mumă-ta şi cu tac-tu şi cu cine vrei. Îţi tai capul … [Invective], vin şi te iau din pat, şi acolo la tine, de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’! Poliţist: Aaa, asta are legătură cu faptul că am venit acum să stricăm evenimentul? Patron: Da bă … [Invective] Poliţist: Îţi mulţumesc frumos! 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În discuţie a intervenit şi soţia patronului de restaurant, care îi aminteşte poliţistului despre un incident cunoscut doar de şefii din Poliţie, respectiv că omul legii nu ar fi efectuat cercetarea la faţa locului în cazul unui accident din trecut.

Soţia: Auzi? Am şi eu o asta la tine. O cercetare la locul accidentului de ce nu ştii să o faci? În ziua de Paşte de ce nu ai ştiut să îţi faci meseria la locul accidentului? De ce te interesează evenimentele mele? Poliţist: O seară bună vă doresc! Soţia: Răspunde! Răspunde că nu ai ştiut să faci cercetarea la locul accidentului în ziua de Paşti! Poliţist: O seară bună să aveţi! Soţia: Ce studii ai tu? Şase luni de carte? Patron: Lasă-l mă! Băi prostule, vezi că ştiu multe despre tine! Te fac de nu te vezi! Poliţist: Bine, bine! Patron: Deci nu ştii cu cine te-ai pus …! [Invective] Deci pe lângă faptul că fizic vei fi sancţionat, şi pe parte profesională vei fi! Ai înţeles? Poliţist: Păi nu cred că aveţi puterea asta. Patron: Aşa crezi tu mă boule. 

„Discuţia continuă în acelaşi registru, patronul spunându-i poliţistului că va fi „sancţionat profesional ” – indiciu clar că acesta are şefi sus puşi care sunt la dispoziţia lui. De fapt, iritarea cea mai mare a patronului exact aceasta este, că îi are la degetul mic pe şefii din poliţie iar un „prost” de agent şi-a permis să-l controleze tocmai pe el.” mai scrie Sindicatul Europol.  Patronul localului nu a fost sancţionat, notează Adevărul.  

A doua zi dimineaţă, poliţistul si-a anunţat şefii cu privire la ameninţările la care a fost supus, însă aceştia i-au transmis mesajul subliminal de a nu face nimic, spunându-i că „acestea sunt riscurile meseriei”, mai subliniază sindicaliştii.  Mai mult, când s-a prezentat la sediul unităţii de poliţie pentru a intra din nou în serviciu la ora 14:00 şi constată cu surprindere că este planificat să îşi exercite atribuţiile de serviciu exclusiv în localităţile din afara oraşului Strehaia. Neoficial, modificarea s-a produs pentru că acelaşi patron mai avea pregătite nişte evenimente private şi nu trebuia să fie deranjat, susţin poliţiştii.  

A treia zi, luni, agentul constată că nu este căutat de niciun şef ierarhic, cu toate că a depus acel raport amănunţit referitor la ce a constatat la restaurantul în cauză şi la ameninţările cu moartea la care a fost supus. Apoi se interesează dacă şefii au respectat procedura şi au înregistrat dosar penal pentru infracţiunea de „ultraj” şi află că nu.   „Pe cale de consecinţă, agentul de poliţie depune personal plângerea la parchet, însă un apropiat îi spune că ar fi mai bine să o lase moartă, pentru că patronul restaurantului respectiv îşi petrece timpul mergând  la fotbal, săptămânal, atât cu şeful său de la Strehaia cât şi cu şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi” precizează Europol.  

După câteva zile, agentul de poliţie a fost chemat a Control Intern pentru a i se comunica faptul că s-a depus o plângere penală împotriva sa de către patronul localului în cauză. Plângerea consta în faptul că în toamna anului trecut, poliţistul l-ar fi oprit şi i-ar fi cerut şpagă să nu îl testeze cu etilotestul.  

„Plângerea a fost înregistrată după ce agentul l-a reclamat pe patronul în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de „ultraj”. Probabil că la acest moment vă întrebaţi şi voi, ca şi noi, cine l-a „sfătuit” pe patron să procedeze în această manieră. Răspunsul este, într-adevăr, greu de anticipat. De atunci au trecut luni bune, fără ca măcar să fie efectuat vreun act de urmărire penală în plângerea formulată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj”. Tânărul agent este nimeni altul decât Robert Popa. Acelaşi poliţist pe care îl lăudam că a donat daunele morale pretinse unui „bombardier” din Strehaia, în cuantum de 5000 lei, care l-a ameninţat după ce colegul nostru i-a reţinut permisul de conducere.

Cum să ne mai gândim că sistemul se va curăţa de asemenea metehne, când vedem că cei tineri sunt deznădăjduiţi, sunt demoralizaţi sau chiar hărţuiţi dacă nu respectă politica de „clan” pe care unii şefi din poliţie o practică la nivelul judeţelor. Pe ministrul Bode îl interesează porcii zburători şi mai puţin potenţialele fapte de corupţie din sistem. Ne întrebăm în acest context, ce este mai grav, faptul că un agent de poliţie a făcut o glumă cu un porc, sau că şefii unui agent au făcut non-combat în faţa unui ipochimen care îşi permite să vorbească în acest hal la adresa unei uniforme, chiar ştiind că este înregistrat.   Sindicatul EUROPOL va sesiza toate structurile abilitate în acest sens şi va asigura asistenţă juridică poliţistului pentru ca faptele la care a fost supus, să nu rămână nepedepsite. Viitorul ne aparţine!” 

Politica