Toboganele de gunoi din blocurile turn ale Craiovei vor fi desființate. Craiovenii vor arunca resturile menajere în containerele supraterane. Acestea vor fi amplasate în oraș începând cu 6 decembrie.
Potrivit reprezentanților Iridex, montarea containerelor supraterane tip Easy se va face etapizat, pe cartiere.
„1 MAI este primul cartier în care vor fi montate noile containere. Colectarea deșeurilor reziduale pe fracții va începe din data de 9 decembrie 2021.
Toboganele de gunoi din blocurile turn nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane. Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor reziduale, ghenele vor funcționa, în paralel cu containerele de tip Easy, timp de 30 de zile după ce au fost montate containerele supraterane. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise.
Avem toată înțelegerea și susținerea pentru cetățenii Municipiului Craiova, dar și încrederea că înțeleg cât este de important să colectăm separat”, au transmis reprezentanții Iridex.
Aceștia au mai precizat că, pentru începerea colectării separate în Craiova, firma a achiziționat toate cele 1.120 containere supraterane de tip Easy, conform obligației asumate, în urma solicitării făcute de Primăria Municipiului Craiova.
„Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din fiecare casă, pe care avem obligația legală de a le colecta separat, sunt împărțite în 4 categorii principale: hârtie&carton, plastic&metal, sticlă și deșeuri reziduale.
Containerele amplasate la blocuri respectă un anumit cod de culoare, pentru o identificare rapidă și ușoară. Recipientele albastre pentru hârtie&carton, cele galbene pentru plastic&metal, cele verzi pentru sticlă, iar cele negre pentru deșeuri reziduale, adică resturile de mâncare.
Poate vă întrebați care sunt avantajele colectării selective sau separate a deșeurilor? Sau de ce trebuie să separăm gunoiul înainte să îl aruncăm? Se diminuează semnificativ costurile și protejăm natura; se evită amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare; ajutați la conservarea resurselor naturale ale pământului; se recuperează materialele reciclabile care ulterior se transformă în materie primă; se reduce poluarea din aer, apă și sol, precum și a mediului înconjurător; se reduce consumul de energie și se conservă resursele naturale; ajută la menținerea unui mediu mai curat”, argumentează reprezentanții firmei de salubrizare.
Foto: Iridex Group Salubrizare/ Facebook