“DAWN – WAY – Spectacol național de teatru” a intrat în Finala „GALEI TINERETULUI DIN ROMÂNIA” – 2021. Proiectul a fost realizat de Casa de Cultură a Studenților Craiova, împreună cu C.C.S. Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Sibiu și Timișoara. Doritorii pot să își susțină favoriții pentru câștigarea premiului de popularitate și să le ofere un vot în perioada 16 – 21 noiembrie 2021.
„Proiectul national Dawn-Way este o alternativă la spectacolele clasice de teatru cu care am fost obișnuiți până acum. Situația epidemiologică face ca activitățile normale pe care le derulam înainte, să fie tot mai greu de realizat iar manifestarile artistice să nu mai fie posibile în condițiile din anii trecuți. Pandemia de Covid-19 ne-a arătat că trebuie să fim mai uniți ca niciodată și să încercăm să găsim varinte și soluții de a ne exprima artistic în diverse moduri prin care să stârnim interesul spectatorilor și să păstrăm plăcerea pentru cultură.
În acest proiect realizat împreuna cu Case de Cultura ale Studenților din Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Sibiu și Timișoara avem plăcerea de a viziona 14 scene ale piesei de teatru Dawn-Way de Oleg Bogaev, tradus de Elvira Rîmbu. Spectatorii au parte de un produs cultural audio-video ce cuprinde 8 viziuni regizorale, 14 scene cu acțiune diferită, 60 tineri actori amatori implicați într-un singur manifest cultural.
Fiecare trupă de teatru implicată în proiect a avut sarcina de a regiza scenele alese și de a găsi varinta prin care tinerii să rezoneze cu textul, să lucreze cu plăcere și munca lor să păstreze contextul și ideea de bază a conceptului. Acest proiect nu a fost gândit ca o competiție, iar implementarea sa ne arată faptul că arta unește oamenii, fiind capabili să se adapteze oricăror condiții și să se găsească idei inovative, astfel încât cultura să rămână acea oază de speranță care transcende dincolo de vicisitudinile efemere ale actualității. La nivelul Caselor de Cultură a Studenților, acest proiect este o premieră, dar succesul de care s-a bucurat atât în rândul participanților cât și al publicului, ne obligă să îl transformăm în tradiție”, spun reprezentanții Casei de Cultură a Studenților din Craiova.
Proiectul a luat naștere cu ajutorul actriței Mirela Dișa.