Pacienții infectați cu Covid-19 vor putea beneficia de ingrijire si tratament adecvat. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Craiova a reușit să obțină fonduri pentru extinderea terapiei intensive pentru pacienții cu coronavirus.
Contractul de finantare pentru proiectul “Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 in cadrul SCJU Craiova prin realizarea unei sectii exterioare modulare ATI”, cod SMIS 149461, proiect finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare, a fost deja semnat. Valoarea totala a acestuia se ridică la 15.394.907,76 lei.
Așadar, extinderea ATI la Spitalul de Urgențe Craiova prin crearea si dotarea unei formatiuni medicale mobile de tratament vine datorită contextului epidemiologic actual care a determinat o explozie a numărului pacienților care vin în stare gravă, astfel că este absolut necesara implementarea acestui proiect. In prezent, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova se confrunta cu o lipsa acuta atât a locurilor in sectia ATI Covid, cât și a personalului.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții unității medicale, prezentul proiect va permite relocarea si extinderea sectiei ATI Covid prin:
1) realizarea si amplasarea unei constructii modulare exterioare pe un teren de 1400 mp alocat in incinta unitatii SCJUC, in care sa fie relocata activitatea Clinicii ATI-sector COVID. Astfel se va realiza extinderea capacitatii sectiei ATI Covid de la 20 paturi adulti (cladirea principal – sectia ATI) la 30 de paturi si se va amenaja o sala de operatii cu spatii anexe destinata exclusiv interventiilor efectuate pacientilor infectati cu SARS COV2. Pentru o organizare cat mai buna a fluxurilor de lucru, constructia modulara ar urma sa fie, astfel, amplasata, in vecinatatea Spitalului, iar pacientii in stare grava detectati pozitiv la infectia cu Sars Cov2, sa fie preluati imediat si sa beneficieze de tratament specific.
2) dotarea sectiei modulare cu echipamente medicale si mobilier: – Aparat oxigenare extracorporala (1buc); – Aparat de gazometrie sangvina (1buc); – Dispozitiv medical pentru profilaxia tvp, compresie pneumatica intermitenta (5buc); – Dulapuri modulare pentru depozitarea materialelor sanitare (10buc); – Sistem mobil de depozitare si transport solutii perfuzabile (6 buc); – Sistem de depozitare si organizare pachete / truse/ kituri/ instrumentar/ containere de sterilizare (6 buc); – Troler anestezie, terapie intensiva (1buc); – Troler de uz general pentru utilizari multiple (5 buc); -Troler de urgenta / resuscitare (1buc); – Troler cu rulou de inchidere (2buc); Troler pentru distributie medicamente (8 buc); – Troler pentru colectare si transport deseuri (4buc); – Troler pentru colectare si transport lenjerie (4buc); – Carucior pentru instrumentar cu 2/3 sertare (2 buc); Aparat de distrugere si evacuare in reteaua de apa reziduala a plstilor, urinarelor si tavitelor de unica folosinta (1 buc); – Targa transport pacienti >160 kg (4 buc);- Noptiere (30 buc); – Mese (7 buc); Scaune (20 buc); Frigider alimente (3 buc); -Vestiar (40 buc); – Dulap materiale protectie, dezinfectanti, lenjerii (10 buc); Birou lucru (2 buc); Masa lucru (1 buc).
Valoarea totala a proiectului este de 15.394.907,76 lei, valoarea totala eligibila a proiectului se ridică la 13.032.757,76 lei, iar valoarea totala neeligibila a proiectului este reprezentată de suma de 2.362.150,00 lei. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni, cu posibilitatea de prelungire, fara a depasi data de 31.12.2023.