A fost atribuit contractul de execuție privind lucrările de reabilitare termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, după patru ani de așteptare.
Proiectul a fost depus spre finanțarea europeană în septembrie 2017, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Iniția, suma alocată modernizării unității spitalicești s-a ridicat la aproximativ 21 de milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Gorj fiind de doar 3.781.939,53 lei, potrivit unui comunicat emis de instituție în iunie 2018. Trei ani mai târziu, proiectul pare că prinde culoare, însă costurile au crescut cu până la 12 milioane de lei, valoarea totală ajungând să depășească 33 de milioane de lei.
„Pentru că Gorjul contează, iar sănătatea gorjenilor este importantă pentru noi, echipa Consiliului Județean Gorj își continuă demersurile pentru a asigura condiții cât mai bune, la standarde europene, pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
După dotarea cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație, reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația din strada Tudor Vladimirescu devine, la rândul său, realitate.
Proiectul a fost depus spre finanțare în data de 25.09.2017, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația str. Tudor Vladimirescu”, rezultată ca urmare a finalizării serviciilor de proiectare (P.T.+D.D.E.) este de 33.915.090,50 lei inclusiv T.V.A (valoarea eligibilă nerambursabilă alocată din fonduri europene este de 17.380.169,17 lei, inclusiv TVA), din care contribuția proprie totală a U.A.T. – Județul Gorj în proiect, este 16.534.921,33 lei (inclusiv T.V.A)”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
Obiectivul general al proiectului este vizat de „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – locația strada Tudor Vladimirescu”.
„În acest scop, se vor realiza lucrări de reabilitare termică a anvelopei; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consumul propriu; lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat; măsuri conexe: înlocuiri tablouri electrice, montaj grup generator, instalații avertizare și prevenire incendiu, instalații legare la pământ și paratrăsnet, înlocuire circuite electrice etc.”, se mai arată într-un comunicatul emis de Consiliul Județean Gorj.
Asocierea de firme AF Consulting SRL și Codtex Impex SRL se va ocupa de anveloparea și reabilitarea termică a spitalului, venind cu cea mai bună ofertă din cele șase depuse.
Firma bucureșteană AF Consulting SRL a fost înființată în anul 2000. Are numeroase contracte cu statul, în special cu primării, pentru anveloparea termică a blocurilor, fie că vorbim de București, Timișoara sau Arad.
În anul 2020, A.F. CONSULTING SRL a raportat o cifră de afaceri de 40.866.223 lei cu un profit de 9.502.064 lei, având un număr de 46 angajați. Și cea de-a doua firmă, CODTEX IMPEX S.R.L. a avut anul trecut profit de 187.523 lei. Are 7 angajați, după 17 ani de activitate, potrivit gorjeanul.ro.