Vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, Claudiu Fiu, trage un semnal de alarmă şi spune că poluarea este factorul principal ce duce la decesul peștilor din Râul Jiu.
Claudiu Fiu susține că poluarea afectează cel mai mult puietul și că fără acțiunile de polulare, Râul Jiu ar rămâne fără pești. Populările nu fac altceva decât să remedieze problemele cauzate de poluare.
„Resursa acvatică începe să aibă probleme din cauza poluării. A început să se reducă populaţia piscicolă şi chiar acolo unde nu te aşteptai să se întâmple acest lucru, adică în zonele montane, pentru că deşeurile ajung, din păcate, şi în acest zone. Mai avem canalizări care se duc în Jiu, poluarea chimică, mai puţin văzută, agregate care se extrag din albie în perioada în care resursa acvatică este în perioada de înmulţire şi în afectează. Mai sunt oscilaţii de debit, ca urmare a deversărilor de baraje. Cum să reziste peştii la toţi aceşti factori de poluare?. Poluarea este foarte periculoasă pentru că afectează în primul rând puii, care mor şi faşă şi nu ajung la maturitate. Continuăm cu populările de peşte pe râul Jiu. Fără aceste acţiuni, peştii pe râul Jiu ar fi pe cale de dispariţie. Încercăm să readucem vechile specii. Am rezervat o cantitate de scobar. AJVPS Gorj desfăşoară în fiecare an populări cu ciprinide. Nu facem altceva decât să ţinem pasul cu problemele cauzate de poluare şi de amenajările de albii. Avem o mortalitate ridicată în această perioadă la special caras, dar din cauza cormoranilor care provoacă răni, se formează infecţii şi mor. Este vorba de peşti de dimensiuni mai mari, care nu pot să fie înghiţiţi de cormorani“, a spus Claudiu Fiu, conform adevarul.ro.