luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Faptele bune prind rădăcini: CEZ plantează 10.000 mp de pădure în comunitatea sa

Grupul CEZ întâmpină sezonul regenerării și Ziua Internațională a Femeii cu o nouă inițiativă cu #energiepentrubine. Între 22 – 26 februarie, partenerele de business au fost invitate să adopte stilul care le dă energie și să își activeze simțurile preferate. Cele 5 simțuri au fost completate de un al șaselea – bunătatea. 10.000 mp de pădure vor fi plantați de echipa programului național „Adoptă un copac!”, ca urmare a alegerilor făcute.
Ca de fiecare dată la începutul primăverii, le transmitem recunoștința partenerelor care susțin activitatea CEZ în județele în care ne desfășurăm activitatea. Dacă anterior, în perioada sărbătorilor de iarnă, am demonstrat că #ungestdebinenuepreascump și am donat 13.800 de mese calde grupurilor vulnerabile, acum am creat o experiență senzorială, cu posibilitatea de a alege între a adopta 10 puieți sau a activa unul dintre simțuri.
„Pentru noi, primăvara este sinonimă cu responsabilitatea față de mediu și față de generațiile viitoare. Anul acesta, partenerele noastre de afaceri ni s-au alăturat și au adoptat 5.000 de puieți care vor fi plantați și îngrijiți de echipa ViitorPlus. Prin acțiunea noastră, România va fi mai bogată cu 10.000 mp de pădure”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Grupul CEZ în România alături de Asociația ViitorPlus, prin programul de împădurire „Adoptă un Copac!”, va planta o suprafață de 10.000 mp pentru reabilitarea unui teren într-o zonă aflată în aria de activitate a companiei. Împădurirea acestei suprafețe se va face cu 5.000 de puieți de arbori forestieri din specii ce vor reabilita solul degradat și vor îmbunătăți calitatea mediului local, cât și a traiului comunităților din zonă”, a declarat Andreea Croitoru, Manager „Adoptă un copac!”.

Natura rămâne sursa inepuizabilă de energie a Grupului CEZ în România
Printre beneficiile de mediu și sociale aduse de puieții plantați se numără un aer mai curat, soluri stabile și fertile, o biodiversitate mai mare, reziliență crescută a comunităților în fața schimbărilor climatice și a dezastrelor naturale aduse de acestea.
Grupul CEZ și-a asumat cu mult timp în urmă un rol activ în menținerea echilibrului ecologic, iar ultimul record a fost depășit în anul 2019 când, alături de 250 de voluntari interni și Ucenici Electricieni, au fost plantați 10.000 de puieți în județele Vâlcea, Olt, Argeș și Gorj.
Chiar dacă în această perioadă nu pot fi reluate campaniile tradiționale de plantat cu voluntarii interni, amprenta CEZ asupra naturii continuă să fie și mai vizibilă prin parteneriatele care asigură acest obiectiv. Alături de mediu, Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare pe termen lung, comunităților locale, vizând domenii precum sănătate și wellbeing, educație și dezvoltare locală.

Direcția Comunicare și Marketing
CEZ România

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica