Procurorul aflat în fața casei lui Gheorghe Dincă în noaptea în care acesta o ținea sechestrată pe Alexandra Măceșanu a fost prezentat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Popescu Ovidiu a ajuns miercuri în fața instanțelor juridice, urmând să afle dacă scapă sau nu de cercetarea disciplinară.
În acest sens, procurorul cu pricina a depus mai multe memorii la CSM prin care a cerut să fie lăsat să-și continue activitatea la Parchet, potrivit realitateaoltului.ro.
Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM a decis în noiembrie 2019 să pună capăt suspendării impuse ca urmare a declanșării anchetei disciplinare, astfel încât Popescu să se reîntoarcă la muncă. Procurorul în cauză a fost cercetat pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.
,,A nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior ore 6.00. S-a constata că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informațiile au fost disipate iar necoroborarea lor a dus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”, potrivit informațiilor transmise la acea dată de magistrați.
Atitudinea procurorului Popescu Ovidiu din noaptea de 25 iulie, reprezentată de lipsa de organizare și implicare în ceea ce autoritățile numesc ,,Cazul Caracal” a dus la sancționarea disciplinară a acestuia. Nefurnizarea tuturor detaliilor concrete din acea noapte a presupus ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă.
În momentul de față sunt deschise două dosare de cercetare penală pe numele procurorului în cauză, dintre care unul pentru abuz în serviciu, dar și o acțiune disciplinară, înaintată de Consiliul Superior al Magistraturii.
Andreea TIGOIANU