sâmbătă, decembrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Copiii de până în 16 ani nu vor fi vaccinați: Ce sunt sfătuiți aceștia să facă!

Din categoria persoanelor care nu vor fi vaccinate anti-COVID intră și copiii de până în 16 ani pentru că „nu există o indicație de utilizare”, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România. „Pentru persoanele care au sub 16 ani nu există, pentru moment, o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a declarat acesta vineri, după vizita la centrul de stocare a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino, potrivit libertatea.ro.

Campania de vaccinare anti-Covid în România se va desfășura în trei etape. Lucrătorii din domeniul sănătății și social vor fi imunizați primii, iar în a doua etapă vor fi vaccinaţi toţi angajaţii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, inclusiv cei din salubritate sau personalul poştal. În a treia etapă vaccinul va fi disponibil pentru restul populației. Vaccinarea anti-Covid în România va fi gratuită și voluntară. Persoanele vulnerabile, adică cele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice vor fi printre categoriile care vor beneficia cu prioritate de vaccin.

Copiii nu vor fi vaccinați în primele valuri ale campaniei de vaccinare, însă ar trebui să fie măcar vaccinați antigripal, recomandă medicul Mihai Craiu. „Sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate”, a declarat Craiu, conform aceeași surse citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că estimează că primirea de către România a vaccinului anti-COVID de la Pfizer va avea loc în perioada 26-31 decembrie.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pacienții care acuză reacții adverse postimunizare pot raporta acest lucru pe platforma reacţiilor adverse de la nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Foto: arhiva

Politica