Încă patru notificări ale României, în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.
”Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE” a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Prima alertă vizează mască de protecție pentru filtrarea respiratorie la jumătatea feței, cu 3 pliuri. Produsul este comercializat într-o pungă de plastic transparentă și verde, cu fermoar care conține 10 de bucăți. Aceasta susține conformitatea cu standardul EN 149 de pe cutie. Țara de origine: Republica Populară Chineză
A doua alertă vizează o mască protectoare de filtrare respiratorie la jumătatea feței. Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant. În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.
S-a dispus retragerea produsului de pe piață.
Produsul este comercializat într-o cutie din carton alb și verde care conține 50 bucăți.Pe ambalaj se scrie BFE > 95.
Țara de origine: Republica Populară Chineză
A treia alertă este cu privire la produsul comercializat în cutii de carton, cu câte 50 unități în fiecare cutie.Pe ambalaj se scrie BFE > 95.
Țara de origine: Republica Populară Chineză
A patra alertă vizează produsul comercializat într-o pungă transparentă din plastic care conține 10 de unități cu sistem de închidere cu bandă autoadezivă.
Țara de origine: Republica Populară Chineză
ANPC îi avertizează, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”, potrivit Digi24.
foto: Digi24