Copilul unuia dintre angajații cu vechime ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt se luptă pentru șansa la viață, iar familia are nevoie de peste 15.000 de euro pentru a-l ajuta. Acesta a fost diagnosticat de medici cu agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris, iar transplantul de celule stem reprezintă singura lui scăpare.
Instituția a făcut public un mesaj pe pagina de Facebook în care prezintă situația dramatică a familiei Constantin.
,,Astăzi venim în fața dumneavoastră cu o poveste tristă, dar în același timp o poveste despre luptă, dorință, demnitate și despre minuni. Ionuț, colegul nostru care salvează vieți de peste 14 ani, traversează de mai mult timp momente foarte dificile, dar nu a renunțat la luptă și continuă să se împartă între lupta cu secundele și lupta pentru o viață normală a copilului său.
Copilul cel mare al familiei Constantin îi veghează și îi ocrotește din cer, după ce un eveniment nefericit l-a luat de lângă ei. Raissa, fata mijlocie a familiei are acum șase ani și se luptă alături de părinți pentru Andrei.
Andrei, mezinul familiei, s-a născut, din păcate, cu o malformație rară, atrezie de esofag. A fost operat imediat după naștere, cu șanse zero de supraviețuire. Au urmat două săptămâni de comă, în care exista în orice moment posibilitatea să piardă lupta cu viața… chiar în locul în care și fratele său își dădea ultima suflare, în urmă cu trei ani”, scrie în mesajul transmis pe pagina de Facebook ISU Olt.
„După ultimele investigații, diagnosticul medicilor a fost agenezie de corp calos și sindrom Coffin-Siris.Transplantul de celule stem, realizat la o clinică din Polonia, poate reprezenta un pas important pentru recuperarea lui Andrei.
Suma necesară pentru realizarea acestui transplant este 15.730 de euro și depășește posibilitățile familiei. Împreună putem să-l ajutăm pe Andrei să aibă o viață normală!
Donații se pot face în contul Asociației Andrei Constantin: RO65BRDE290SV7704680290 sau accesând linkul: https://www.sperantapentruromania.ro/…/andrei-constantin”.
Micuțul Andrei și-a petrecut perioade lungi în spitale pentru ca medicii să poată să-i salveze viața, alături de el fiind în mod necondiționat părinții, sora, dar și fratele mai mare, care îl veghează de Sus.
„A urmat o lungă perioadă petrecută la Spitalul Budimex, cu tratamente complexe și dureroase și medici care s-au luptat în permanență pentru viața lui Andrei.
Operația cea mai dificilă a durat peste șase ore și a presupus refacerea primei intervenții chirurgicale, care se fisurase și care i-a cauzat un pneumotorax cu hipoxie.
Până la cinci ani Andrei a suferit peste douăzeci de operații și viața lui a reprezentat o luptă permanentă, cu perioade lungi de spitalizare și sute de ore de recuperare”, se precizează în postare.
Andreea Tigoianu