Consilierii locali ai Craiovei, aleși în urma votului din septembrie, au fost, vineri, învestiți în funcții. Nu și primarul. Validarea alegerii Olguței Vasilescu în funcția de edil șef al urbei este contestată în instanță.
21 dintre cei 27 de consilieri ai Craiovei au depus, vineri, jurământul de învestire în funcții. 6 sunt pe listele de supleanți și vor fi învestiți în funcții, după ce instanța le va valida mandatele. Astfel, vineri au depus jurământul: de la PSD: Lucian Dindirică, Dan Spânu, Sorin Dinescu, Dorel Berceanu, Daniela Barbu, Marin Nicoli și Radu Marinescu; de la PNL: Marian Vasile, Georgel Enescu, Flavius Sirop, Teodor Sas, Dan Diaconu, Adriana Ungureanu, Cosmin Coratu; de la USR-PLUS: Lucian Săuleanu, Cezar Drăgoescu, Eduard Cîrceag, Manuel Borțoi, Nicu Teodorescu; de la PER: Octavian Marinescu, Constantin Mogoșanu.
„Cu bucurie și încredere vă anunțăm că astăzi a fost organizată ceremonia de depunere a jurământului pentru constituirea Consiliului Local Craiova.
În acest cadru oficial, majoritatea dreptei USR PLUS și PNL și-a asumat atât în fața legii, cât și în fața dumneavoastră o mare responsabilitate, aceea de a reclădi încrederea în administrația locală. Vom depune tot efortul necesar ca această instituție să funcționeze pentru, iar nu împotriva sau în dauna dumneavoastră.
Majoritatea dreptei din cadrul Consiliului Local va lucra împreună pentru profesionalizarea și depolitizarea instituțiilor publice, va milita pentru transparență și digitalizare, pentru apropiere de locuitorii Craiovei, aducând la îndeplinire fiecare obiectiv din programul electoral”, a declarat, după depunerea jurământului, avocatul Lucian Bernd Sauleanu, consilier municipal al Craiovei.
USR-PLUS l-a propus viceprimar pe Cezar Drăgoescu, iar PNL pe Marian Vasile.
Olguța Vasilescu nu a putut, deocamdată, să depună jurământul în funcția de primar al Craiovei. Validarea rezultatului alegerilor este contestată în instanță.
Cel care a făcut contestația este Petru Becheru, denunțătorul Olguței Vasilescu, din dosarul Fațada. În cererea sa înregistrată la Judecătoria Craiova el spune că rezultatul alegerilor pentru primar nu poate fi validat, întrucât 65% dintre craiovenii prezenți la urne au avut alte opțiuni, Olguța Vasilescu întrunind aproximativ 35% dintre voturile exprimate. Instanța i-a respins solicitarea, însă i-a dat drept de apel. Bărbatul a atacat soluția judecătorilor și a plecat în pelerinaje la mănăstiri. Le-a și atras atenția judecătorilor asupra acestui lucru. Și-a întrerupt totuși plimbarea ca să solicite strămutarea cauzei. Bărbatul susține că judecătorii instanțelor din Craiova au votat în oraș și nu își pot valida propriile alegeri. Tribunalul Dolj ar urma să ia o decizie pe 2 noiembrie.