Partidul Social Democrat încearcă prin orice mijloace să vicieze rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie. Dacă ieri au apărut suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor, prin metoda creșterii numărului de votanți în anumite localități (operațiunea vizelor de flotant), practică similară cu turismul electoral, astăzi descoperim faptul că strategia este mult mai diversificată. Încercând să controleze desfășurarea alegerilor, PSD și-a infiltrat agenți electorali în funcțiile de președinți de secții de votare.
PNL Dolj a depus contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Nr 13 Argetoaia și la Autoritatea Electorală Permanentă prin care solicită înlocuirea lui Bucur Ion desemnat președinte al sectiei de votare nr 237 Argetoaia.
În fapt, Bucur Ion, potrivit articolelor din presa locală a fost condamnat pentru corupție la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual în cadrul dosarului nr.14445/63/2010 al Tribunalului Dolj.
Astfel, în presa locală s-a arătat că “Secretarul Primăriei şi Consiliului Local Argetoaia, Ion Bucur, a fost condamnat de catre Tribunalul Dolj la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi fals intelectual..”( https://cvlpress.ro/23.05.2011/dupa-ce-a-fost-prins-cu-mita-fostul-secretar-al-primariei-argetoaia-e-suparat-ca-nu-mai-face-%E2%80%9Eun-ban-cinstit%E2%80%9D/
De asemenea, Bucur Ion a participat în campania electorală la acțiuni de promovare a candidatului PSD, în aces sens fiind realizate fotografii în care apare alături de membri PSD în acțiunile de promovare a candidaților acestui partid. Atașăm în acest sens o fotografie în care Bucur Ion apare la o acțiune electorală a PSD.
În drept potrivit Legii nr.115/2015 art. 30 alin.2 “Desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora se efectuează potrivit Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare.”
Potrivit Legii nr.208/2015 art. 16 alin. 1 nu poate îndeplini funcția de președinte al secției de votare persoana care a fost condamnată penal.
Tot potrivit Legii nr.208/2015 art. 16 alin. 16, expertul electoral nu poate participa la campania electorală.
Aceste prevederi imperative au ca scop asigurarea unui cadru imparțial și corect al desfășurării alegerilor în cadrul secției de votare și care nu poate fi asigurat în condițiile exercitării calității de președinte al sectiei de votare de către o persoană condamnată penal pentru corupție și care a participat în mod activ la campania electorală a PSD.
Vă atașăm:
- Copie articol presa
- Fotografii
- Link 14445/63/2010 Inalta Curte de Casatie si Justitie https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=5400000000132220