Şase noi băncuţe sculptate cu motoferăstraiele îmbogăţesc Craiova, de la sfârşitul săptămânii trecute. Ele au fost realizate în cadrul rezidenţei culturale „Story Wood Cut”, eveniment organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi ajuns la cea de-a treia ediţie.
Tema de anul acesta a fost una inspirată din măsurile de protecție socială în vreme de pandemie – „Atitudini măsurate”. Practic, s-a dorit a se demonstra că viața socială poate continua prin puterea artei și a artiștilor invitați. Este vorba despre: Băncuța supăraților – realizată de Irinel Roșoga, Băncuța căsătoriților sculptată de Gabriel Rizea, Băncuța divergenților a lui Viorel Rădăcină, Băncuța idealului comun lucrată de Adrian Voican, Băncuța îndrăgostiților de Ioan Ungur şi Băncuța sărbătoriților, creată de Gabriel Pătrașc.
Rezidenţa culturală s-a încheiat sâmbătă.
„Pentru a treia oară prezentă pe piaţa culturală din Craiova cu produse de interes comunitar, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” oferă cetăţenilor opere de creaţie inspirate din nevoile sociale. Tema de anul acesta a fost „atitudini măsurate”, atitudini atent măsurate de şase artişti sculptori care anul acesta au venit la Craiova şi înanimat acest parc timp de patru zile cu ajutorul motoferăstraielor şi ne-au oferit opere de creaţie de care ne bucurăm împreună”, a afirmat Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat că băncuţele vor fi amplasate în Grădina Botanică din oraş.
„A fost o tematică nu prea fericită, această simbolistică a distanţării sociale pe care artiştii au vrut să o transpună în concret, să vedem cum putem să ne aşezăm fără să ne atingem, dar să ne păstrăm sentimentele. Vă mulţumesc că, an de an, îmbogăţiţi oraşul cu aceste minunate opere de artă, că sunteţi lângă noi, să fiţi mulţi ani de aici încolo, să păstraţi tradiţia şi să avem cât mai multe opere de artă”, le-a transmis primarul Craiovei, Mihail Genoiu, sculptorilor.
Pe de altă parte, atât primarul Mihail Genoiu, cât şi Remus Vlăsceanu au vorbit despre realizarea unei porţi cu inspiraţie din folclorul oltenesc, poartă ce ar putea fi realizată în cadrul Simpozionului Internaţional de Sculptură.