Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că propunerea ministrului Educației ca autoritățile locale să sprijine elevii cu calculatoare sau tablete este absurdă. Părerea edilului este infuențată de posibilitățile municipiului, ce are peste 20.000 de școlari. Romanescu a solicitat oficialilor din Ministerul Educației, printr-o scrisoare deschisă, să ia în calcul închiderea anului școlar pe baza mediilor din primul semestru.
„Nu toată lumea dispune de o tabletă sau de un calculator. Să ne raportăm la familiile nevoiașe sau cele care au mulți copii. Păi dacă desfășori cursurile în mediu online și ai șase copii, trebuie să ai șase tablete, nu?! De multe ori, o familie de nivel mediu nu-și permite să cumpere o tabletă. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 20 mii de elevi în sistemul de învățământ. Nici nu vreau să fac calcule, nu dacă m-aș raporta la 20 mii de sisteme de comunicație ci nici dacă m-aș raporta la 10 mii. Este imposibil! Vom vedea creșteri automate de preț la aceste echipamente, se practică în România!”, a declarat primarul Marcel Romanescu.
Ceea ce propune Ministerul Educației este nerealizabil, cel puțin în condițiile actuale: „Elevii nu pot fi obligați să participe la orele online, având în vedere că zeci de mii n-au acces la dispozitive sau la Internet. Acel ordin a fost făcut doar ca să fie”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE), pentru libertatea.ro.
Ordinul emis miercuri de Ministerul Educației pentru reglementarea învățământului online poate rămâne o proiecție pentru viitor: „În primul rând, pentru că sunt dificil de realizat și apoi pentru că nu sunt plătite. Cei mai afectați vor fi copiii din familiile vulnerabile, cei care nu au părinți interesați de școală sau care nu au resurse să lupte pentru educația copilului”, a spus Cristina Tunegaru, profesoară de Limba Română, potrivit sursei citate.