sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Căminul Seminarului ,,Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea poate deveni punct de carantină

Căminul Seminarului ,,Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea ar putea fi transformat în punct de carantină, capacitatea maximă fiind de 200 de locuri. Arhiepiscopia Râmnicului și-a arătat dorința de a da o mână de ajutor autorităților, în cazul în care va fi nevoie.

,,Noi vom discuta cu Prefectura și, în cazul în care ni se va solicita, vom putea pune la dispoziție acest cămin. Avem acolo și cantină și vom putea asigura și masa celor cazați temporar. De asemenea, pe această cale vreau să transmit din încuviințarea ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, că Biserica Ortodoxă Română a fost alături de societate în cele mai grele clipe ale sale și așa se va întâmpla și acum” – a declarat preotul Ștefan Zară, directorul seminarului.

Conform agenţiei de presă a BOR, basilica.ro, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis joi un document cu mai multe îndrumări dresate parohiilor şi mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române pentru respectarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Afişarea, la intrarea în lăcaşul de cult, a recomandărilor Ministerului Sănătăţii pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19); consultarea la nivel de unitate de cult, acolo unde este posibil, cu cadre medicale competente, pentru a identifica măsuri de prevenire a răspândirii noului Coronavirus (exemplu: îndrumarea persoanelor suspecte de gripă din rândul celor care vin la biserică către unităţi medicale; dezinfectarea căilor de acces şi aerisirea corespunzătoare a lăcaşurilor de cult);  asigurarea unei zone de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta (apă, săpun, dezinfectanţi etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult; respectarea măsurilor dispuse de autorităţile publice şi cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistenţă religioasă, în biserică şi la domiciliu; pentru a evita aglomerarea credincioşilor în spaţiul de cult, în timpul săvârşirii Sfintei Liturghii se vor utiliza difuzoare exterioare sau Sfânta Liturghie se va săvârşi în aer liber, lângă lăcaşul de cult; lăcaşurile de cult vor fi deschise zilnic credincioşilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoţii slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor credincioşilor privind Spovedania, Împărtăşania şi citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomeraţia credincioşilor la slujbele de sâmbătă şi duminică.

Cu prilejul săvârşirii slujbelor bisericeşti, se va citi rugăciunea specială pentru pocăinţă, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoşirea persoanelor bolnave şi pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale şi a persoanelor care contribuie la prevenirea şi combaterea epidemiei.

Politica