Încă o încercare de a găsi firme care să se ocupe de hotelul şi restaurantul de la „Oblemenco”. Aceste spaţii au fost scoase la „mezat” în mai multe rânduri, dar nimeni nu s-a arătat interesat.
Municipalitatea a încercat să găsească administrator privat pentru hotel şi restaurant şi a organizat licitaţii publice pentru concesionarea acestora. Numai că la licitaţii nu s-a prezentat nimeni. Acum caută chiriaşi. Anunţul de închiriere prin licitaţie publică se află pe site-ul Primăriei Craiova.
Perioada pentru care se caută chiriaşi este de 15 ani. Aceştia ar trebui să plătească primăriei, lunar, pentru hotelul din incinta „Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal” minim 20.469 lei, echivalent 4.300 euro (10,49 lei/mp., echivalent 2,20 euro/mp.), iar pentru restaurantul din aceeași incintă, minim 11.154 lei, echivalent 2.343 euro (6,72 lei/mp., echivalent 1,41 euro/mp).
Cei interesaţi pot obţine informaţii şi documentaţii de la sediul Primăriei Municipiului Craiova, str. A. I. Cuza, nr. 1, etaj 3, camera 304, Serviciul Patrimoniu, telefon 0251/411008.
Data limită pentru depunerea ofertelor, la registratura Primăriei, este 4 martie.
Hotelul este situat în interiorul complexului sportiv la Tribuna 1 şi este structurat pe patru nivele, iar restauranul este situat în aceeaşi zonă şi este structurat pe două nivele.
„Dotările unităţilor de cazare din componenţa hotelului sunt: fiecare unitate de cazare (cameră) este utilată cu mochetă, dulap, cuier, 1 pat single, 1 noptieră şi baie proprie; fiecare baie a unei unităţi de cazare este utilată/dotată cu: gresie, faianţă, duş+cădiţă, lavoar, vas closet, oglindă, radiator tip port-prosop. Pe holurile aferente hotelului este montată mochetă. Totalul suprafeţei hotelului (conform proiectului) este de S=1.950,84 mp. Totalul suprafeţei restaurantului (conform proiectului) este de 1.660,34 mp. În incinta hotelului şi restaurantului sunt ascensoare: pentru persoane, pentru transferul mâncării între etaje, pentru evacuare deşeuri şi pentru aprovizionare”, explică reprezentanţii Primăriei.
Cei care sunt interesaţi trebuie să ştie că au o serie de obligaţii, conform Hotărârii nr. 324 privind închirierea, prin licitaţie publică, a hotelului şi restaurantului din incinta „Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal”, situat în b-dul Ilie Balaci, nr. 8, aprobată anul trecut de Consiliul Local. Între altele, să-şi obţină singuri documentaţiile pentru funcţionare.
„Chiriaşul va achita toate costurile ce prevăd: obţinerea avizelor şi acordurilor (inclusiv documentaţiile necesare) cerute de prevederile normative şi legislative în vigoare pentru exploatarea construcţiei cu destinaţia de hotel şi restaurant; obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire în vederea stabilirii tuturor dotărilor ce sunt necesare pentru hotel şi restaurant (dacă este cazul); încheierea asigurărilor şi suportarea primelor de asigurare, fără a se deduce din chirie; încheierea contractelor de mentenanţă a lifturilor şi efectuarea tuturor reviziilor, fără a se deduce din chirie; alte situaţii ce pot apărea pe parcursul derulării contractului de închiriere, ulterior datei procesului verbal de finalizare a lucrărilor stabilite prin autorizaţia de construcţie, dar nu pot fi prevăzute la data încheierii contractului de închiriere, ca urmare a modificărilor ce vor fi impuse de legislaţia specifică de funcţionare a unui hotel şi restaurant (pot exista cazuri în care durata de funcţionare a echipamentelor este mai mică de 15 ani şi acestea trebuie să fie înlocuite, iar viitoarea legislaţie va impune înlocuirea echipamentelor cu altele, conform normativelor, alte cazuri ce definesc siguranţa în funcţionare a hotelului şi restaurantului, alte situaţii similare). Chiriaşul are obligaţia de a obţine, pe cheltuiala sa, toate acordurile şi avizele impuse de legislaţia în vigoare cu privire la protecţia mediului, paza contra incendiilor, protecţia muncii, ISCIR, etc., ce sunt prevăzute a se obţine înaintea obţinerii autorizaţiei de funcţionare a imobilului ca hotel şi restaurant, cât şi pe parcursul derulării contractului de închiriere. Chiriaşul nu va putea solicita recuperarea costurilor precizate anterior, precum şi a altor costuri ce vor rezulta din obţinerea pe cheltuiala sa a acordurilor şi avizelor de funcţionare a hotelului şi restaurantului, impuse de legislaţia în vigoare şi care nu pot fi anticipate şi nu sunt menţionate în acest capitol”, conform municipalităţii.