O femeie a murit după ce 16 ore a aşteptat să fie consultată. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Constanţa, unde a avut loc incidentul, sunt acuzaţi de neglijenţă, scrie digi24.ro
Sâmbătă dimineaţă, femeia a început să se simtă rău. Era răcită de câteva zile şi avea probleme respiratorii. A ajuns la spitalul din Constanța la ora 7.30.
La ora 19.00, soțul femeii l-a sunat pe fiu, disperat, că medicii nu îi acordă îngrijiri şi că au lăsat-o pe scaun.
Fiul femeii a povestit că mama lui a ajuns acolo acuzând dureri în piept și dificultați de respirație. Femeii i s-au făcut mai multe analize inițial, inclusiv un EKG, însă fără a i se pune vreun diagnostic sau să i se dea un tratament.
Bărbatul a spus că după ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.
El a mai spus că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”.
„Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă. Ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid.
Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare”, spune bărbatul.
Între timp, conducerea spitalului s-a sesizat despre acest caz şi a demarat o anchetă internă.
Bogdan Obada, director medical al Spitalului Judeţean Constanţa: “Trebuia să fie aşezată în pat”.
Acum, familia femeii decedate vrea să se facă dreptate. Fiul a depus plângere la poliţie şi urmează să ajungă şi la Colegiul Medicilor.
Există o lege adoptată în august 2019 care ar trebui să se reflecte în amenzi de până la 3000 de lei pentru medici și 30.000 lei pentru spitale, în cazul în care pacienții de la urgențe sunt lăsați să aștepte între 0 și 240 de minute pe holul spitalului, în funcție de gravitatea urgenței.