Primăria Drobeta Turnu Severin pune la bătaie un nou lot de terenuri de case pentru tinerii cu vârste până în 35 de ani.
Departajarea și apoi repartizarea se va face prin punctaj în urma analizării dosarelor depuse.
Concret, la propunerea primarului Marius Screciu, au fost identificate noi parcele de teren în zona cartierului Tinerilor-Serpetina Roșori care vor fi concesionate tinerilor care doresc să își construiască o locuință. De fapt, vorbim de o lege mai veche, iniţiată de mehedințeanul Mihai Stănișoară, care oferă posibilitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani să primească gratuit terenuri pentru a-şi construi casă.
,,Am inițiat și aprobat în ședința Consiliului Local o hotărâre prin care încercam să oprim exodul tinerilor din oraș și sa venim în sprijinul acestora, prin acordare gratuit de terenuri pentru construcția unei case. Este un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult să îl implementam la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin și care se va adresa celor cu vârsta până în 35 de ani. Primăria va asigura gratuit și infrastructura în zona terenurilor, căile de acces și utilități. În funcție de numărul solicitărilor pe care le vom primi, vom găsi soluții pentru a suplimenta suprafețele de teren necesare. O condiţie esenţială pe care solicitanţii trebuie să o îndeplinească este să nu deţină în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe. Totodată, în funcție de solicitări, se pot identifica noi suprafețe de teren pentru cei care vor să își construiască o casă” a declarat primarul Marius Screciu.
Pentru a putea cere teren gratuit de la stat, tinerii trebuie să aibă cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani. Iar la data depunerii şi la data rezolvării solicitării nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi acestea. Totuşi, de reţinut este că autorităţile locale au dreptul să stabilească şi unele criterii suplimentare.
Tinerii care primesc gratuit teren de la primarii au la dispoziţie un an să înceapă lucrările.
Actele necesare pentru întocmirea dosarului sunt: cerere adresată primarului – se face în nume propriu; copie certificat naștere; copie act de identitate; declarație notarială pe propria răspundere a solicitantului în care se menționează că nu deține sau nu a deținut în proprietate o locuință, ori un teren destinat construirii de locuințe; declarație notarială a părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul; situația locativă (copie contract locuință, copie contract de închiriere); certificat fiscal de la Direcția de Taxe și Impozite.
În cazul în care solicitantul este căsătorit are obligația să depună aceleași acte și pentru soț/soție.