marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu vrea să facă regulile pe noua arenă din Gorj

 

Noua arenă din Târgu Jiu a stârnit interesul multor echipe din România. Mai multe formații și-au arătat intențiile de a închiria stadionul, iar clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu vrea să fie sigur că banii, sau cel puțin o parte din banii din chirie, vor ajunge și către echipa de fotbal.

Închirierea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, de către Primăria Târgu Jiu, către alte entităţi sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, este ilegală şi abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat nr. 1628 / 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiţiei către Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, contract care fusese suspendat din anul 2014, conform Hotărârii Consiliului Local de suspendare a Contractului de Comodat pe perioada derulării investiţiei. De asemenea,  Stadionul Municipal a fost omologat de FRF pe baza Contractului de Comodat semnat între club şi Primăria Târgu Jiu. Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvenţă şi orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajaţii, jucătorii şi creditorii clubului”, se arată în comunicatul clubului gorjean.

Reprezentanții echipei de fotbal susțin că până în anul 2013, clubul a investit aproximativ 8 milioane de euro în Stadionul Municipal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Menţionăm că invesiţiile pe care le-a realizat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până în anul 2013, în Stadionul Municipal se ridică la peste 8 milioane de euro, reuşindu-se în urma acestor investiţii ca, în anul 2013 stadionul să fie omologat de către UEFA pentru meciuri de cupe europene, şi să se dispute pe terenul de la Târgu Jiu meciuri din preliminariile UEFA Europa League. Facem precizarea că suprafaţa de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiţia clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care a construit, de asemenea, şi o pistă de atletism sintetică şi vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiţia făcută de CNI şi Primăria Târgu Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, după expirarea contractului. În anul 2014, clubul a predat către Primăria Târgu Jiu, în baza unui proces verbal, toate bunurile în care a investit, conform anexei la Contractul de Comodat. Precizăm de asemenea că existau bunuri care nu fuseseră amortizate, fiind construite în anul 2013, Primăria Târgu Jiu obligându-se ca amortizarea investiţiilor realizate de către club să se realizeze după recepţionarea investiţiei de la CNI”, au transmis reprezentanții echipei de fotbal.

O parte a chiriilor pe care le-ar încasa clubul ar urma să ajungă în buzunarele fotbaliștilor ce au restanțe salariale de 3 ani.

În aceste condiţii, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu este de acord cu închirierea bazei sportive către alte entităţi sportive doar cu condiţia încasării de către club a unei chirii, pentru a putea plăti salariaţii şi jucătorii, care au restanţe salariale de aproximativ trei ani”, se mai arată într-o parte a comunicatului emis de club.

Tarifele de închiriere stabilite de club:

–          5.000 de lei pe oră pentru meciurile de fotbal sau alte sporturi pentru care se foloseşte suprafaţa de joc;

–          50% din valoarea biletelor vândute dar nu mai puţin de 20.000 de lei pentru orice eveniment care are loc pe Stadionul Municipal

Politica