duminică, noiembrie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Licitaţie anulată. Craiova mai are de aşteptat după Muzeul Personalităților

Municipalitatea craioveană va anula licitaţia pentru reabilitarea Casei Rusănescu, actuala Casă a Căsătoriilor. Primarul spune că sunt necorelări la documentaţii. Contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile privind reabilitarea și transformarea în muzeu a Casei Rusănescu, în valoare de 11 milioane lei, a fost semnat în decembrie anul trecut.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că după refacerea documentaţiei, licitaţia va fi reluată.

„Pentru Casa Rusănescu avem o veste mai rea. A fost o licitație și se pare că din cauza unor probleme legate de procedură, din cauza unei necorelări a documentației participanților, licitația va fi anulată și se va relua procedura”, a declarat primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa Rusănescu, situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Știrbei Vodă nr. 2, este o clădire de patrimoniu de interes local care apare în Lista Monumentelor istorice a Ministerului Culturii. Clădirea a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru arhitectura Municipiului Craiova.

„Restaurarea Casei Rusănescu și transformarea ei în Muzeul Personalităților Craiovene va aduce zonei o diversitate de vizitatori, atât rezidenți cât și vizitatori ocazionali. Primăria Municipiului Craiova a propus proiectul spre finanțare în vederea integrării monumentului istoric în viața socială și economică a orașului și transformarea lui într-un factor activ al vieții contemporane, prin redarea obiectivului de patrimoniu publicului larg și includerea acestuia într-un circuit cultural local. După reabilitare, Casa Rusănescu va permite desfășurarea unor multiple activități culturale, simpozioane, întâlniri cu tematici diverse, de cultură și artă sau de istorie. Spațiile de care dispune imobilul permit desfășurarea evenimentelor la interior, în special în sălile de la parter deschise către str. Unirii, stradă cu valențe pietonale, dar și în sala somptuoasă de la etaj, care are cea mai mare suprafață și reprezentativitate. Este posibilă extensia activităților de interior și în curtea clădirii care, prin amenajări și iluminat ambiental, poate oferi un cadru deosebit pentru activități culturale, mai ales în sezonul estival”, au precizat reprezentanţii Primăriei Craiova.

În cadrul proiectului ar urma să fie efectuate lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene, care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu, atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia.

Politica