Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a însemnat investiții importante pentru municipiul Craiova, iar prin finanțarea lor de la bugetul de stat, s-a putut relaxa bugetul local al Băniei, consideră Lia Olguța Vasilescu. Au fost reabilitate străzi din periferie, a fost introdusă apă și canalizare, iar una dintre cele mai importante străzi de intrare în oraș a fost schimbată la față.
Peste 4 milioane de lei au intrat în municipiul Craiova, prin PNDL I și II, implicit prin cele patru obiective de investiții realizate cu finanțare de la Guvernul României, prin aceste programe. Prima etapă a însemnat, pentru craiovenii din cartierul Brestei, alimentare cu apă și canalizare pe strada Aleea IV Brestei.
După cum a precizat Lia Olguța Vasilescu, condițiile în care locuiesc oamenii de pe această stradă s-au îmbunătățit considerabil odată cu investiția făcută. Înainte de realizarea ei, strada se inunda foarte ușor și cauza neplăceri nu doar rezidenților. Lucrările executate s-au ridicat la suma de 80.973,40 de lei.
Primăria Craiova a înțeles necesitatea depunerii unor astfel de proiecte pentru a moderniza orașul și a acționat în consecință. Pe faza a doua a PNDL, trei proiecte au fost declarate eligibile în municipiu.
Olguța Vasilescu a reamintit importanța reabilitării străzii Henry Ford, una dintre cele mai importante artere din oraș, cale de intrare în municipiu și strada pe care are sediul compania Ford, unul dintre cei mai importanți investitori din Craiova. Investiția, care s-a ridicat la 2.789.725,97 de lei, a fost cu atât mai importantă cu cât a relaxat bugetul local, având în vedere și planul autorităților de a reabilita această mare arteră din bani de la bugetul local. Alte străzi care au beneficiat de reabilitare prin PNDL au fost str. Eliza Opran, cu o valoare totală de 1.126.504,86 de lei, dar și str. Razelm, cu un cost de 100.401,38 de lei. Ambele sunt străzi din cartiere periferice, dovadă că investițiile sunt o prioritate nu doar în zonele centrale și vizibile.
La nivel național, PNDL 1 și 2 înseamnă 6.300 de obiective finalizate și alte 1.600 în stadii foarte avansate ale lucrărilor. În județul Dolj, cele două programe au adus 1.132.530.789 lei, în 236 de proiecte care au modernizat atât mediul rural, cât și cel urban. Asta înseamnă condiții mai bune de trai pentru cetățeni, infrastructură modernă care aduce cu sine, implicit, investitori și multe alte posibilități pentru comunități.