Faţă de alte unităţi medicale din zona de sud a ţării, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu se confruntă cu o criză a medicamentelor. Mai sunt excepţii când tratamentele lipsesc, însă aparţinătorii sunt îndrumaţi să le cumpere cu bon fiscal, urmând ca ulterior să fie decontate de spital. Patru olteni şi-au recuperat, anul trecut, banii pe tratamentele cumpărate.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că nu există sincope mari în aprovizionarea cu medicamente. Însă, dacă tratamentele lipsesc din motive obiective, aparţinătorii sunt încurajaţi să cumpere totul pe bon fiscal, pentru ca suma să fie ulterior decontată.
„În ultimii doi-trei ani am avut tot necesarul de medicamente, materiale sanitare, reactivi. Nu încurajăm pacienţii să cumpere absolut nimic. Dar în situaţii obiective, în care lipsesc medicamente din farmacie din cauza furnizorilor, pot avea şi ei întârzieri, am încurajat medicul curant sau şeful de secţie să recomande aparţinătorului să cumpere medicamentele pe bon fiscal şi apoi să-i decontăm banii”, a spus Rotea.
Acesta a precizat că patru pacienţi şi-au recuperat, anul trecut, banii pe tratamentele administrate de către medicii slătineni şi pe care Spitalul Slatina nu le-a avut.
„Nu am avut foarte multe cazuri, anul trecut, de plăţi pentru tratamente cumpărate din exterior. Sunt patru cazuri pentru care am plătit banii pe tratamente. Eu sunt convins că mai mulţi aparţinători au fost îndrumaţi să cumpere din exterior, că poate nu aveam medicamentele respectiv, dar nu au ştiut că le putem da banii înapoi. Încurajez pe toată lumea, dacă medicamentele sunt prinse în contractul cu casa de asigurări, şi nu le avem dintr-un motiv obiectiv, să solicite restituirea banilor”, a conchis Rotea.