Documentaţia proiectului privind reabilitarea străzii Oituz, care care preia traficul greu care trece prin Slatina, va fi din nou urcată în Sistemul de achiziţii publice după ce municipalitatea a adus o serie de modificări.
Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că documentaţia urmează, în perioada următoare, să fie ridicată în SICAP.
„Documentaţia proiectului privind strada Oituz a fost coborât din SICAP, după ce ni s-a cerut să facem anumite modificări. Acum urmează să fie ridicată din nou”, a declarat Moţ.
Edilul a declarat, la finalul anului trecut, că valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 46 milioane de lei.
Moţ şi-a exprimat speranţa că procedura de achiziţie va fi finalizată, până când se va închide Podul Olt. Astfel, traficul greu dintre Craiova şi Piteşti va fi deviat prin Drăgăşani, pe Dealul Negru, iar municipalitatea va putea închide strada Oituz.
Primarul Slatinei a mărturisit că a luat decizia să aloce bani de la bugetul local pentru această investiţie după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat.
„Lucrările vor fi din buget propriu pentru că am decis să nu mai aşteptăm. Aştept de doi ani şi n-am văzut nimic. Facem cu bani de la bugetul local. La asemenea valoare, vorbim de o investiţie multianuală. Nu avem cum să terminăm într-un an. Din proiectul cel mare de 46 de milioane de lei, partea pentru strada Oituz se ridică undeva la 16 milioane lei. Aceasta este cea mai importantă şi de acolo vom începe pentru că nu se mai poate circula, e groaznic. O facem noi, deşi traficul greu nu este al slătinenilor”, a declarat primarul Moţ.
Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.
Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.