Cele 26 de autoturisme, ridicate, de-a lungul timpului, de firma Imobiliare Consloc, falimentată, mutate pe terenul fostei Unităţi Militare din Slatina în urmă cu trei ani, vor fi casate de municipalitate după ce vor fi relocate din nou, deoarece ocupă zona în care se va construi noul restaurant McDonald’s.
Maşinile nu au fost revendicate, până în momentul în care fosta firmă a Consiliului Local Slatina care se ocupa, printre altele, de administrarea parcărilor din municipiu, a intrat în faliment. Anterior, autoturismele erau depozitate de cei de la Consloc pe strada Tudor Vladimirescu, pe un teren care aparţine unei societăţi private. Lunar, firma controlată de Consiliul Local Slatina trebuia să achite o chirie de 11.471 lei.
Primăria intenţionează acum să le caseze, însă mai întâi trebuie să îndeplinească o întreagă procedură birocratică.
„Maşinile care au fost ridicate de fosta firmă Imobiliare Consloc şi sunt depozitate pe terenul fostei unităţi militare vor fi mutate şi, ulterior casate. Există o procedură pe care trebuie să o urmăm, după care le vom muta, temporar, pe terenul pe care se va construi mall-ul, tot la fosta unitate militară. Mai întâi vor intra în proprietatea noastră, după care le vom casa”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.
Imobiliare Consolc a intrat în faliment după ce a fost administrată păgubos şi a ajuns la creanţe de 2.682.138,25 lei. Mai mult, planul de reorganizare nu a dat deloc roade, iar toată „averea” societăţii a fost valorificată pentru acoperirea datoriilor.
Firma Imobiliare Consloc se afla în insolvenţă din martie 2014. Reprezentanţii administraţiei locale, de la acel moment, explicau că prin acest „artificiu” s-a evitat tocmai pierderea prin executare silită a parcării etajate din zona Spitalului Judeţean, în urma unui proces pierdut de firma consiliului local cu o societate vâlceană, care a construit Cartierul „Eugen Ionescu”. SC Protectchim SRL Râmnicu-Vâlcea a acţionat în instanţă Imobiliare Consloc pentru întârzierea la plată a unor facturi. Firma deţinută de CL a refuzat să facă aceste plăţi după ce a constatat mai multe neconformităţi la imobilele construite de firma vâlceană.
De aici, disputa s-a mutat în instanţă, Protectchim solicitând daune în valoare de 14 miliarde, penalităţi încuviinţate de magistraţii Tribunalului Olt. Consloc a atacat cu apel această decizie, încercând să obţină o reducere a penalităţilor la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, potrivit noului Cod Civil, prima hotărâre a devenit executorie.