Primele cursuri de navigatori de pacienţii oncologici din România vor avea loc în luna noiembrie și se adresează persoanelor cu experienţă în domeniul medical.
Victoria Asanache, preşedintele Asociaţiei Amazonia și organizatorul proiectului a spus că „navigatorul este cel care îi poate explica pacientului, pe înţelesul lui, rezultatele analizelor, variantele de tratament, posibilele efecte negative ale fiecărei opţiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor. Aceste detalii, împreună cu susţinerea şi încurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului în obţinerea recuperării totale şi integrarea pacientului în viaţa de zi cu zi”.
Programul de navigaţie constă în preluarea pacienţilor şi ghidarea lor pe perioada întregului proces, de la diagnosticare până la finalizarea tratamentului oncologic.
Cursurile se adresează persoanelor cu experienţă în domeniul medical, care îşi doresc să îşi completeze cunoştinţele, să înveţe o specializare nouă, celor care îşi doresc o schimbare în carieră şi văd în această meserie nouă o oportunitate de a face ceva care să le aducă satisfacţie pacienţilor sau aparţinătorilor care au trecut prin experienţa diagnosticării cu cancer şi îţi doresc să capete cunoştinţele necesare pentru a-i ajuta pe cei din jur care trec prin situaţii similare.
Cursurile se vor desfăşura la catedra de oncologie din incinta Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu, iar prima serie este programată pe 3-4 noiembrie 2018, respectiv 10-11 noiembrie 2018. Cea de-a doua serie de cursuri se va desfăşura pe 17-18 noiembrie 2018, respectiv 24-25 noiembre 2018. Cursurile durează 36 de ore, se desfăşoară pe parcursul a două weekenduri consecutive (8h/zi) şi se încheie prin susţinerea unui examen, la o dată stabilită pe parcursul trainingurilor.
Pentru seriile din această toamnă, înscrierile se pot face, în limita locurilor disponibile, până la dată de 31 octombrie 2018, pe adresa [email protected].