Un profesor de geografie din judeţul Mehedinţi s-a apucat de crescut oi. Şi nu orice fel de oi, ci cameruneze. Este singura astfel de fermă din judeţ, iar în ţară nu sunt foarte multe.
Profesorul Sebastian Valter Marinchescu, din satul Bucura, a povestit, pentru jurnaliştii de la Adevărul, că aceste oi sunt mai uşor de întreţinut şi din acest motiv le-a ales.
“Primele şase bucăţi le-am luat de la Marghita de lângă Bihor, iar masculul l-am cumpărat de la Nădrag de Timiş. În trei ani, dacă nu aş mai fi sacrificat din ele şi nu aş fi avut şi pierderi, că se mai întâmplă, cred că ajungeam la 70. Acum am 30, dintre care 24 sunt gestante, care trebuie să fete până la sfârştitul anului”, a spus profesorul, pentru sursa citată.
Aceste oi se înmulţesc de trei ori în doi ani şi nu se mulg, astfel că vecinii profesorului, din Bucura, le-au privit, spun jurnaliştii de la adevărul, la început cu uimire.
„Dacă ţi-e drag de ele şi petreci mai mult timp cu ele, încep să vină uşor-uşor să te miroase, să te lase să le mângâi. Oamenii sunt curioşi, vin şi întreabă, majoritatea spun că sunt capre ori că seamănă cu căprioarele noastre sălbatice din pădure. Mănâncă tot ce este furaj, fân, lucernă, coceni, şi bineînţeles, dacă vrei să ai exemplare frumoase le hrăneşti cu boabe, cu huroaie. Preferă hrană uscată, fac nazuri la lucernă verde”, a mai afirmat fermierul.
Oile cameruneze nu sunt deloc ieftine. O femelă costă 100 de euro, un mascul – 300 de euro. Carnea oilor de Camerun nu are mirosul de oi şi are colesterol foarte redus, fiind o „carne dietetică”, mai arată sursa citată.
sursa foto: adevarul.ro