duminică, noiembrie 24, 2024

Ultima ora

Sport

34 din 111 primari vor să participe la ziua de curăţenie

Din cei 111 primari ai Doljului, numai 34 au răspuns invitaţiei de a lua parte la ziua de curăţenie, din 15 septembrie. Organizatorii evenimentului s-au plâns, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de interesul scăzut pentru această acţiune. O parte dintre edilii care au refuzat participarea au spus că în localităţile lor nu sunt probleme cu gunoaiele.

Elevii le-au dat însă edililor peste nas. 

„Sunt aproximativ 75 de școli care au spus da, anul acesta, pentru a se implica în acțiunile din data de 15 septembrie. Din păcate, însă, doar 34 de primării au răspuns invitației noastre. Specificitatea acestei zile este că nu se face curățenie doar la noi în țară, ci se face peste tot în lume, în circa 150 de țări. Referitor la zona noastră, a Doljului, noi ne propusesem aproximativ 35.000 de voluntari dar este imposibil. Nu m-am așteptat ca după opt ani autoritățile publice să nu fie atât de deschise cum au fost în anul 2010. Mă așteptam să înțeleagă că a face curățenie în localitatea lor este un obiectiv prioritar, în primul rând pentru sănătatea cetățenilor. Nu pare a fi așa. Până în acest moment, avem circa 6.170 de voluntari înscriși în judeţul Dolj. Credeţi-mă că nu puteam să ajungem la acest număr dacă Consiliul Judeţean şi Asociaţia Eco Dolj nu ne susţineau cu această iniţiativă şi le mulţumesc pe această cale. Nu am obiceiul să laud persoane dar dacă nu erau dumnealor nu ştiu dacă se mai făcea Let`s do it, Romania! în judeţul Dolj”, a declarat Iulian Tănase, coordonatorul campaniei „Let`s do it, Romania!” pentru judeţul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Adela Plăcintescu, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de dezvoltare a deșeurilor EcoDolj, partener în proiect, a afirmat: “Pe cât am putut noi am constituit interfaţă cu primăriile, am încercat să îi convingem că este foarte important să participe la acest eveniment. În măsura în care au avut posibilitatea, au pus la dispoziţie ce au putut şi dânşii: maşini care să transporte deşeurile către depozitul de la Mofleni, voluntari, au înscris şi şcolile din acest judeţ”.

Ea a adăugat că există speranţe ca după ce va fi implementat proiectul privind managementul integrat al deșeurilor din Dolj, problema gunoaielor din câmpurile judeţului să nu mai fie atât de mare.

15.000 de saci şi 5.000 de mănuşi vor primi voluntarii pentru a strânge gunoaiele, pe 15 septembrie.

 

Politica