După ce au fost descoperite numeroase greşeli în manualele de Istorie, Geografie și Biologie de clasa a VI-a, iată că şi cel de Matematică are probleme grave.
Astfel că, în manualul de Matematică şi Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a, scris de autorii Tudora Piţilă şi Cleopatra Mihăilescu, la pagina 25 este o greşeală. Iniţial, informaţia este scrisă corect, însă când propoziţia este reluată, aceasta este greşită: “Citim: 12 este mai mare decât 16”.
Nici manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a nu a scăpat, fiind depistate mai multe greşeli de punctuaţie şi dezacorduri. De exemplu, într-un text nu se face acordul între subiect şi predicat. Astfel, propoziţia este: “Castelul medieval aveau”.
Totodată, se observă o incoerenţă la denumirea operelor literare, care sunt scrise între ghilimele, iar ulterior cu text italic.
În prezent, Ministerul Educaţiei Naţionale a format o comisie care verifică manualele elaborate pentru anul şcolar 2018-2019, iar concluziile vor fi anunţate la încheierea procesului de control.
Mai multe greşeli au fost descoperite, luna trecută, încă din primele pagini, în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a. De exemplu, se vede cum Turnu Măgurele este poziționat, pe harta României, acolo unde până acum toți știam că este orașul Drobeta-Turnu Severin, iar Marea Moartă apare, greşit, pe hartă, în locul Mării Roșii. De asemenea, nu apare Sudanul de Sud, deși este o țară independentă încă din 2011.
Greşeli au fost depistate și în manualul de Biologie pentru elevii din clasa a VI-a. De exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor sistemul de organe al omului, iar vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Tot în manual apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului.
Erori apar și în manualele de Istorie pentru elevii de a VI-a, unde s-au strecurat greșeli de scriere, inversări de ani, dar și definiții greșite.