sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

CJ Mehedinți organizează un concert în aer liber de Ziua Dunării

În fiecare an, pe data de 29 iunie, 81 de milioane de oameni din ţările riverane sărbătoresc, împreună, Ziua Dunării, pentru a marca dorinţa comună, a autorităţilor şi cetăţenilor, de a coopera pentru protejarea şi utilizarea responsabilă a resurselor de apă din bazinul fluviului. Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți marchează evenimentul printr-un concert în aer liber susținut de Filarmonica Timișoara, concert ce va avea loc pe esplanada din fața Palatului Culturii „Teodor Costescu”. Concertul va începe la ora 20:00, va dura aproximativ o oră, iar intrarea este liberă. Dunărea înseamnă şi o sursă de hrană, de energie, o cale de transport şi o legătura comercială de-a lungul Europei, un mijloc de recreere şi o forţă unificatoare între culturi şi civilizaţii. Ziua Dunării este sărbătorită din anul 2004, la propunerea ţărilor riverane şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea /ICPDR/ şi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecția şi utilizarea durabilă a fluviului Dunarea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia. Dunărea este “Regele fluviilor din Europa”, considera Napoleon Bonaparte. Fluviul Dunărea, al doilea ca lungime din Europa, parcurge 2.845 km, din care mai mult de o treime sunt pe teritoriul României (1075 Km).

Izvorăşte din Muntii Pădurea Neagră din Germania şi se varsă în Marea Neagra în apropierea pădurii Caraorman.

Fluviul străbate 10 ţări – Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina, are afluenţi în alte şapte țări, şi trece prin patru capitale: Viena, Bratislava, Budapesta ţi Belgrad.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fluviul împreună cu afluenţii săi formează cel mai extins bazin hidrografic internaţional din lume, acoperă 817 de mii de km pătraţi din 16 tări, circa o treime din suprafaţa Europei, deţine o parte importantă din comorile naturale ale Europei şi adăpostește numeroase ecosisteme valoroase, partea sectorului inferior al fluviului fiind considerată cea mai bogată în biodiversitate şi, totodată, cea mai vulnerabilă.

Politica