sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

EcoSud a realizat în Dolj cea mai mare investiție privată cu profil ecologic

Grupul Eco Sud, liderul în gestionarea și tratarea deșeurilor din România modernizează Depozitul Ecologic Mofleni și construiește Celula 6 pentru a ajuta la creșterea standardelor de protecție a mediului și, implicit, a protejării sănătății populației din județul Dolj. Lucrarea are o valoare de peste 1,5 milioane de euro și face pare din angajamentul companiei de protejare a mediului.

Depozitul Ecologic Mofleni are o suprafață de 443. 000 mp și reprezintă cea mai mare investiție privată cu profil ecologic din județul Dolj, iar Celula 6 are o suprafață de 13.000 mp și asigură gestionarea și tratarea unui număr de peste 200.000 mc de deșeuri.

Eco Sud și-a început activitatea în județul Dolj încă din 2005, iar acum vine cu o tehnologie modernă și soluții ecologice inovatoare, cum ar fi elementele impermeabilizării minerale, geomembrana, geotextilul, tuburile de drenaj, geocompozitul, stații de epurare cu osmoză inversă, dar și instalații moderne de ardere a biogazului produse în țări occidentale cu experiență consacrată în acest domeniu, faclă cu ardere la temperaturi de peste 1000⁰C– .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ca circuitul deșeurilor să fie unul prosper, EcoSud a implicat societățile care se ocupă de salubrizare și a luat în vedere reciclarea și reintroducerea deșeurilor în circuitul economic și introducerea țintei de ”zero deșeuri”, stabilite în politicile de mediu ale Uniunii Europene și Strategia Europa 2020 privind utilizarea eficientă a resurselor.

Ca să construim un viitor sigur pentru comunitățile urbane trebuie să fim predictibili. Eco Sud deține soluții pentru gestiunea eficientă a deșeurilor și are viziune în timp, dovadă fiind investițiile în infrastructura ecologică pe care o gestionează, în specializarea personalului și creșterea gradului de reciclare în instalațiile pe care le operează. Un management eficient al deșeurilor depinde însă, în mare parte, de modul în care autoritățile județului înțeleg și promovează aceste shimbări și aceste soluții”, a declarat Directorul General al grupului Eco Sud, Adrian Scarlat.

Conform conferențiarului universitar doctor Radu Bălună, doctor în Științe Economice din cadrul Facultății de Științe Economice Craiova, în 20 de ani 70% din populația județului va trăi în oraș. Creșterea populației urbane va duce și la schimbări industriale, sociale și urbanistice care vor duce la creșterea consumului de resurse și, în consecință, la o generare rapidă și în cantități mari a tuturor tipurilor de deșeuri, de la deșeuri toxice și nocive până la deșeuri urbane și industriale”.

Investiții majore în protecția mediului 

Cu investiții importante în protecția mediului, Dolj este printre puținele județe din România care dispune de un Depozit Ecologic modern, la standarde europene.

În Dolj am găsit o echipă profesionistă de funcționari, cu viziune și implicare pentru a identifica soluții moderne și eficiente de gestiune a deșeurilor. Experiența și profesionalismul specialiștilor Eco Sud au reușit să completeze acest demers al administrației și au generat o soluție completă, modernă și eficientă economic în gestionarea deșeurilor din apropierea Craiovei”, a mai adăugat Adrian Scarlat.

Crearea de locuri de muncă! 

Prezența Eco Sud SA în Craiova înseamnă și noi locuri de muncă. Compania va crea zeci de locuri de muncă atât pentru personal necalificat, cât și posturi pentru top management.

În anul 2005 Eco Sud realizează cea mai importantă investiție de mediu privată din județul Dolj și preia gestiunea deșeurilor din Municipiul Craiova și din unele localități din județ, asigurând o protecție a cetățenilor împotriva factorilor de mediu dăunători la nivelul standardelor europene, iar pericolele pentru sănătatea populației cauzate de proasta gestonare a deșeurilor au dispărut treptat.

Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluții integrate de mediu destinate gestionării și tratării deșeurilor menajere solide urbane și a deșeurilor industriale asimilabile, deținând o cotă de piață de peste 20% în România, în acest domeniu.

În prezent Eco Sud deține peste 1.800.000 metri pătrați ca suprafață ocupată de teren destinat activităților ecologice, 6 stații de sortare a deșeurilor, 4 stații de compostare, 4 platforme de transfer și tratează zilnic peste 2,7 milioane de kg de deșeuri provenite de la o populație de peste 5 milioane de locuitori.

Politica