Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul „Fazarea proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj»“, document care prevede finanțare în valoare totală de aproape 29 de milioane de euro, inclusiv TVA, acordată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, pentru realizarea investițiilor din a doua etapă a demersului derulat de administrația doljeană, anunță biroul de presă al CJ Dolj.
„Perfectarea contractului creează anvelopa financiară care garantează sumele necesare pentru finalizarea tuturor componentelor acestui proiect, cel mai amplu derulat până în prezent de către CJ Dolj, care vizează toate cele 111 localități din județ.
Consiliul Județean primește astfel o sumă importantă, care se apropie de 29 de milioane de euro și care este calculată pentru a acoperi toate investițiile și achizițiile realizate după încheierea Programului Operațional Sectorial «Mediu», prin care a fost finanțat inițial demersul nostru. În această a doua etapă a proiectului sunt incluse, în mod integral, contractele pentru montarea containerelor îngropate pentru deșeuri în municipiul Craiova, pentru construirea stațiilor de transfer sau compostare din Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași și pentru închiderea depozitelor neconforme, dar și un segment însemnat din contractul care a vizat realizarea celor două stații din Craiova, din zona Mofleni. Pentru CJ Dolj, beneficiile se vor face simțite pe două planuri. Pe de o parte, odată cu intrarea în vigoare a noului contract, avem asigurate din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit implementarea proiectului.
Mă refer, în mod special, la această componentă complexă, ea singură în valoare de peste 7,5 milioane de euro, care a demarat recent și care prevede proiectarea și amenajarea celor aproape 440 de platforme din Craiova, pe care vor fi montate aproximativ 760 de containere îngropate pentru colectarea separată a deșeurilor, precum și furnizarea utilajelor speciale pentru gestionarea acestora.
Pe de altă parte, instituția noastră va recupera banii cu care, în această perioadă intermediară de aproape un an și jumătate, a contribuit din surse proprii pentru a susține continuarea lucrărilor în cadrul demersului. Vorbim despre o sumă semnificativă, care depășește 11 milioane de euro și care se va întoarce în bugetul Consiliului Județean Dolj, oferindu-ne astfel posibilitatea de a aborda noi investiții prin care să răspundem unor așteptări și necesități ale comunității“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.