Firma Dezvoltare Urbană Slatina a început reabilitarea Esplanadei din centrul Slatinei, plăcile de granit fiind înlocuite sau reaşezate pe locul lor.
Directorul Dezvoltare Urbană Slatina, Florin Dumitrescu, a declarat că lucrările vor fi finalizate, până joi, când pe Esplanadă se va desfăşura Festivalul de Umor „Oltenii şi Restu’ Lumii”.
Recepţionată abia anul trecut, deşi lucrările fuseseră începute încă din 2007, zona de promenadă din centrul Slatinei este deja deteriorată în multe locuri. Dalele din granit sunt sparte sau dezlipite, copiii putându-se accidenta. Peste 600 de plăci din granit vor fi lipite sau înlocuite.
„Am început, în regie proprie, reabilitarea Esplanadei. Trebuie să lipim 350 de plăci şi să înlocuim alte 300. De asemenea, plantăm şi alte flori. Totul va fi gata până la începerea Festivalului”, a declarat Dumitrescu.
El a adăugat că muncitorii firmei care administrează spaţiile verzi, locurile de joacă şi fântânile din Slatina vor reabilita şi mobilierul urban de pe Esplanadă, după desfăşurarea Festivalului.
Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.
Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.
Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.