Cred că un factor inhibitor de dezvoltare este insuficienta așezare de către autoritățile locale a mizei pe resursele locale ale Craiovei.
Din discuțiile avute cu reprezentanți ai mediului de afaceri rezultă clar că aceștia așteaptă să fie implicați în mod instituțional în creionarea și corectarea strategiilor de dezvoltare economică și urbană, în general, a Craiovei. Voi construi un sistem de consultare periodică cu acești oameni care au expertiză și experiență și ale căror idei și soluții trebuie luate serios în considerare.
Deasemenea, potențialul de cercetare academică în special în domeniul tehnologiilor moderne pe care îl avem aici în Craiova ar trebui mai bine valorificat în direcția transformării orașului într-un smart city. Inclusiv din perspectiva creșterii capacității administrației de a folosi aplicații moderne pentru consultarea opiniei publice și pentru ușurarea vieții craiovenilor în general.
Potențialul tinerei generații din oraș nu este, deasemenea, folosit pentru modernizarea Craiovei. Cred că un Consiliu Consultativ format din tineri ai orașului, care să funcționeze pe lângă primarul Craiovei este o idee nu doar generoasă, dar care își va dovedi și utilitatea publică.
În același timp, cred că pentru a rezolva probleme, nu puține, legate de sănătatea publică, o colaborare eficientă între sectorul public, sectorul privat și societatea civilă craioveană ar fi de bun augur. Probleme legate de îngrijirile la domiciliu sau de prevenție, atât de importante, și-ar găsi mai repede rezolvarea.
O astfel de manieră de abordare a lucrurilor în comunitatea noastră vă propun ALDE și candidatul său la primăria Craiovei, inginerul ANIȘOARA STĂNCULESCU.