Regal de culoare și forme/ Salonul de Minerale, Fosile și Geme, la cea de-a X-a ediție

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Ediție aniversară a Salonului de Minerale, Fosile și Geme, la Craiova. Este cea de-a zecea oară când acest eveniment, organizat de Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local, are loc în Bănie.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 19 mai, ora 11:00, în Piaţa „William Shakespeare”, în prezența reprezentanților Muzeului Olteniei și autorităților locale, iar salonul va fi deschis până duminică, 21 mai.

Ca în fiecare an, la Craiova, al treilea week-end din luna mai transformă Piaţa „William Shakespeare”, într-un regal de culoare și forme, rezultat din etalarea unei diversități/varietăți de minerale, pietre semipreţioase şi atrăgătoare bijuterii hand-made (coliere, cercei şi brăţări), prezentate publicului craiovean de peste cei 35 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Arad, Tulcea, Bucureşti ş.a.) şi din străinătate (Ungaria, Ucraina, Moldova). Craiovenii sunt așteptați în Piaţa „William Shakespeare”, în intervalul orar 9:00 -19:00, cu excepția zilei de duminică, 21 mai, când manifestarea se va închide la ora 15:00”, au transmis reprezentanții Muzeului Olteniei.

Conferința „Oltenia Geologică”, sâmbătă, la Stiințele Naturii

Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme, organizat la Craiova de către Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii, este o expoziţie în aer liber, un târg, dar şi o bursă a mineralelor, fosilelor şi gemelor, menită informeze și să formeze publicul vizitator. Pentru a accentua latura educativă, formatoare, în cadrul Salonului sunt cuprinse conferinţe susţinute de specialişti, care prezintă subiecte din mineralogie, geologie şi din paleontologie. Craiovenii pasionați de minerale pot participa sâmbătă, 20 mai, ora 11.00, la Sediul Secției de Științele Naturii (str. Popa Șapcă, nr. 7), la conferința „Oltenia Geologică”, susținută de Ion Stelea, cercetător în cadrul Institutului Geologic Român din București.

La Craiova, prima ediţie a Salonului a fost organizată de specialiştii de la Muzeul Olteniei în anul 2008, an de an bucurând publicul craiovean, astfel încât s-a legitimat valoric, inclusiv la nivel național, devenind o frumoasă tradiţie locală.

Distribuie acest articol