vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

A luat foc transformatorul, dar și electrocasnicele oamenilor

Mai mulți craioveni din Popoveni au rămas joi seara fără energie electrică, dar și fără televizoare, frigidere și chiar centrale termice care s-au defectat. Asta după ce transformatorul care alimentează cartierul cu energie electrică a luat foc.

Maria Cocoș locuiește pe strada Moldova. Femeia spune că a fost nevoie să folosească extinctorul pentru a preveni izbucnirea unui incendiu serios.

„Eram în casă împreună cu copilul și a început să iasă fum din centrală și din televizor. Am chemat vecinul de peste stradă că eram singură. Am scos extinctorul din mașină ca să stingem. Am oprit apa, am oprit gazele. Ulterior când am ieșit pe stradă, am văzut că ieșiseră și vecinii, dumnealor cu aceleași probleme. Și pe principală, pe Popoveni e la fel. Când am ieșit la poartă am văzut o mașină de la firma de iluminat, cred, i-am luat numărul de înmatriculare, pleca de la panoul de pe stradă. Eu personal i-am oprit și i-am rugat să-mi explice ce s-a întâmplat și m-au scuipat, m-au jignit și au plecat mai departe”, a declarat Maria Cocoș, pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Controlă vecinu‘ că e electrician, au băgat 420 de wați pe casă. Fugiră când ne văzură. Am copil mic. Au și vecinii. Dacă eru copii singuri în casă? Sunarăm peste tot. Cei de la CEZ ne spuseră să ne ducem la ei să facem sesizare, ca să ne despăgubească. Da‘ e un cartier întreg. Cred că sunt peste o sută de familii”, spune soțul femeii.

Oamenii au sunat și la 112 și, potrivit reprezentanților Poliției Dolj, au fost îndrumați către CEZ și către Protecția Consumatorului, sau chiar către instanță, dar li s-a adus la cunoștință și faptul că pot depune sesizare la secția de Poliție.

Mai mulți locuitori din zonă așteaptă acum, în drum, să vină cineva să le rezolve problema.

„A explodat transformatorul, aici, la canal. Toți avem probleme cu centrale, cu televizoare. Nu veni nimeni până acum să vedem ce facem. Noi eram în casă împreună cu copilul. Acum când o veni curentu să vedem dacă mai merge ceva”.

transformatorLa solicitarea Jurnalul Olteniei, reprezentanții Distribuție Energie Oltenia (CEZ) au transmis că transformatorul cu probleme va fi înlocuit în această noapte, dar și ce trebuie să facă cetățenii ale căror electrocasnice s-au defectat pentru a fi despăgubiți.

Astazi, 11.05.2017, in jurul orei 20:00, a fost inregistrat un incident in postul de transformare PT 615 care alimenteaza strada Popoveni.

Echipele operative Distributie Oltenia au intervenit prompt pentru izolarea zonei cu deficienta si realizarea manevrelor de remediere. Din analiza preliminara la fata locului, cauza incidentului a fost reprezentata de o deficienta interna a transformatorului.

Tura operativa alaturi de reprezentanti ai prestatorilor externi se afla in teren pentru inlocuirea cu prioritate a transformatorului si revenirea la schema normala de functionare. Estimam ca in jurul orei 01:00, toate locurile de consum vor fi alimentate.

Mentionam ca daca exista situatii in care, dupa revenirea la schema normala a retelei electrice, consumatorii constata ca aparatura electrocasnica nu functioneaza, acestia sunt sfatuiti sa sesizeze acest lucru catre operatorul de distributie sau prin intermediul furnizorului de energie electrica. Pasii de parcurs sunt urmatorii:

  • Se depune o cerere completata, in cel mult 10 zile lucratoare de la producerea evenimentului care a cauzat deteriorarea receptoarelor electrocasnice, direct la unul din Centrele de Relatii cu Clientii al distribuitorului/ furnizorului sau prin canalale de comunicare puse la dispozitie de acestia.
  • Ulterior, se analizeaza cererea de catre operatorul de distributie.
  • In situatia in care clientul este indreptatit sa primeasca despagubiri, in vederea stabilirii acestora, trebuie sa depuse, in termen de maximum 60 de zile lucratoare de la primirea instiintarii, documentele justificative (documente de achizitie: factura/chitanta/bon fiscal etc. si documente aferente contravalorii reparatiei receptoarelor electrocasnice deteriorate: factura/chitanta/bon fiscal sau, in cazul in care reparatia receptorului nu este posibila, confirmarea din partea unui operator economic specializat in repararea receptoarelor electrocasnice ca reparatia nu este posibila).

Este important de precizat ca despagubirile sunt acordate atunci cand sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • deteriorarea receptoarelor electrocasnice s-a produs ca efect al unor supratensiuni accidentale produse in reteaua electrica a operatorului de distributie din culpa acestuia;
  • supratensiunile accidentale nu au fost de origine atmosferica;
  • receptoarele electrocasnice deteriorate sunt omologate si au fost alimentate cu energie electrica prin circuite corect dimensionate, corespunzatoare din punct de vedere tehnic;
  • locul de consum unde s-a produs evenimentul este alimentat cu energie electrica in baza unui contract de furnizare a energiei electrice, incheiat conform reglementarilor in vigoare;
  • s-a solicitat in scris operatorului/furnizorului acordarea despagubirilor in termenul legal.”– Distribuție Energie Oltenia

Politica