luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea: Bisericile, la control înainte de Paști

Premergător Sărbătorilor de Paşti, angajaţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea desfăşoară o serie de controale la unităţile de cult de pe raza judeţului.

Pe parcursul slujbei de Înviere, cadrele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor la bisericile cu afluenţă mare de persoane, iar la Arhiepiscopia Râmnicului şi Catedrala „Înălţarea Domnului” va fi prezentă şi câte o autospecială.

Accesul persoanelor în biserici, în limita capacității

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un rol deosebit de important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii, deoarece aceştia trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade. În acest sens, reprezentanții ISU Vâlcea readuc în atenţia opiniei publice regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade. Accesul persoanelor în incinta lăcaşurilor de cult se va face în limita capacităţii construcţiilor respective, iar pe timpul slujbelor religioase uşile de acces/evacuare vor fi menţinute în poziţie deschisă. Utilizarea lumânărilor aprinse în lăcaşul de cult se va face cu atenţie, la distanţă de siguranţă de persoanele din jur, evitând contactul cu hainele sau părul acestora și, în același timp, parcarea autoturismelor personale în apropierea bisericilor/mânăstirilor se va face astfel încât să nu se blocheze hidranţii de incendiu sau intervenţia echipajelor serviciilor de urgenţă.

Grijă mare la amplasarea lumânărilor în casă!

Transportul la domiciliu al lumânărilor aprinse se va realiza numai cu ajutorul unor protecţii speciale, realizate din materiale incombustibile și se va evita transportul lumânărilor aprinse în mijloacele de transport public sau personal. Amplasarea lumânărilor şi candelelor în încăperi se va face cu ajutorul unor suporţi care nu se pot aprinde şi la distanţă de perdele, draperii, ornamente sau alte obiecte şi materiale combustibile. Atenție! Nu trebuie să lăsați mijloacele de preparare a hranei în funcţiune (aragazuri, sobe, etc.).

În cazul ieșirilor în mijlocul naturii, este bine să fie respectate anumite reguli generale. Focul nu trebuie făcut în apropierea pădurii sau alte zone, de unde flăcările ar putea genera un incendiu cu urmări grave. Vatra de foc nu trebuie lăsată nesupravegheată, iar jarul trebuie stins la plecare. Nu în ultimul rând, pompierii reamintesc ca țigările să fie stinse și să nu fie aruncate la întâmplare.

Politica