Municipalitatea slătineană vrea să extindă sediul în care funcţionează în prezent, pe strada Mihail Kogălniceanu, cu o nouă clădire, bugetul pe care îl pune la bătaie pentru această investiţie depăşind suma de 23 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre ce va ajunge, vineri, pe masa consilierilor locali.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici ce figurează într-un proiect de hotărâre ce urmează să fie aprobat, vineri, de consilierii locali slătineni, valoarea totală a investiţiei se ridică la 23.106. 600 lei, TVA inclusă.
Investiţia ar urma să se desfăşoare în decursul a doi ani. Noua clădire se va întinde pe suprafaţa a 1.820 metri pătraţi aici urmând să fie create spaţii de birouri pentru 130-170 persoane, o sală de consiliu cu o capacitate de 90-100 persoane, o zonă de bufet pentru angajaţi de 50 persoane şi un spaţiu pentru relaţii cu publicul de minimum opt birouri. De asemenea, în urma implementării acestui proiect, vor fi construite 40 de locuri de parcare pentru angajaţi şi zece locuri de parcare pentru vizitatori.
Pentru realizare extinderii primăriei se propune desfiinţarea unor corpuri de clădire anexe aflate pe teren, clădiri cu regim de înălţime parter şi funcţiuni de magazii şi garaj.
Potrivit referatului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, cu privire la oportunitatea investiţiei, „în ultimii ani activitatea administrativă din cadrul Primăriei municipiului Slatina s-a extins, ceea ce a dus la o lipsă acută de spaţii ce pot asigura desfăşurarea activităţilor în condiţii normale”. „Unele departamente au ajuns să funcţioneze în spaţii distincte răspândite pe tot municipiul. Din acest motiv este oportună extinderea suprafeţelor de birouri din administraţia Primăriei, dar concentrat în jurul sediului existent. Se consideră oportun a se elabora studiul de fezabilitate, propunându-se reconfigurarea şi consolidarea clădirii existente şi construirea unui corp nou de clădire”, se arată în documentul citat.
În noul corp de clădire urmează să fie relocate următoarele departamente ale Primăriei: Direcţia Economică, Direcţia Protecţie şi Asistenţă Socială, Serviciul Public de Stare Civilă, Direcţia Administrare Patrimoniu.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că se vor implementa soluţii şi tehnologii noi pentru asigurarea necesarului de energie din surse regenerabile: panouri solare, pompe de căldură etc.
Proiectul urmează a fi implementat în etape. Prima etapă o constituie elaborarea studiilor şi documentaţiilor necesare obţinerii autorizaţiilor şi a proiectelor pe specialităţi.
A doua etapă o presupune realizarea extinderii Primăriei, până la darea sa în folosinţă . Pe tot parcursul etapelor I şi II, Primăria urmează a-şi desfăşura activitatea în clădirea existentă.
A treia etapă o presupune realizarea lucrărilor de reconfigurare şi reamenajare interioară a construcţiei existente. La finalul acestei etape parte din funcţiunile de reprezentare urmează a fi relocate în construcţia monument istoric. În locul lor, în corpul de clădire nou propus urmând a se amenaja spaţii destinate departamentelor Primăriei care se vor muta din sedii ce se regăsesc pe teritoriul municipiului Slatina.
La finalul etapei a treia, întreaga activitate curentă a Primăriei urmează a se muta în corpul nou edificat.