Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, că Policlinica pentru Sportivi va fi inclusă în programul de investiții al autorității județene și că va fi depus, totodată, un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a acesteia. Nu în ultimul rând, Prioteasa a explicat că se va încerca și finanțarea pentru necesarul minim de aparatură pentru acest obiectiv, până se va stabili exact cum se va interveni asupra lui.
Consilierii județeni ai Doljului s-au reunit, joi, într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia consilierul județean Cosmin Călin a atras atenția asupra unui obiectiv care are nevoie de intervenții pe mai multe planuri.
„Am obișnuit lumea cu investiții în sănătate, așa că aș vrea să aduc în atenție un obiectiv, și anume Policlinica pentru Sportivi din Craiova, care ține de Spitalul Județean și, automat, și de noi. Știu că această policlinică deservește peste 8.000 de sportivi, înregistrați la Direcția Județeană de Sport, în Dolj, dar și sportivi din județele alăturate, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, chiar și Argeș și este totuși o carte de vizită a noastră. Știu că a fost o problemă cu încălzirea acum ceva timp, la intervenția dumneavoastră s-a rezolvat acea problemă și s-a achiziționat o centrală termică, dar acolo mai sunt multe de făcut. Știu că au nevoie de aparatură, nu își pot desfășura activitatea fără acele aparate și nu pot să dea diagnosticul care trebuie”, a spus Cosmin Călin, amintind despre nevoia de intervenții și la instalația electrică, solicitând o întâlnire prin care să se găsească soluții de finanțare pentru policlinică.
„Acest obiectiv este prins în program”
„Problema pe care o ridicați este corectă. Așa se întâmplă. Și noi, atunci când am știut mai multe despre ce se întâmplă acolo, am deplasat mai mulți specialiști ca să vedem ce putem face și, într-adevăr, suntem în faza în care facem această listă de investiții pentru anul acesta. De pe acum vă spun, este prins în program acest obiectiv. O să avem și noi o cofinanțare și, probabil, vom face acolo un minim de schimbare de aparatură, până când vom avea varianta mai largă pentru ceea ce vom face acolo”, a explicat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care a mai precizat că este pregătit, pentru acest obiectiv, un proiect european pentru anveloparea clădirii.
La rândul său, Dana Băluță, directorul Direcției Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, a explicat ce lucrări se pot face în cadrul proiectului european.
„Sunt eligibile toate lucrările care duc la o eficiență energetică sporită a clădirii și aici includem și instalația electrică, iluminatul interior, înlocuirea corpurilor de iluminat. Pe lângă partea de anvelopare, mai avem reparația acoperișului și, de asemenea, în ceea ce privește celelalte cheltuieli care sunt necesare funcționării în bune condiții, acestea sunt eligibile în cuantum de 15% față de cele enumerate anterior. Putem merge, inclusiv, pe văruieli interioare, pe reabilitări de pereți și așa mai departe”, a spus Dana Băluță.
Drumurile județene, și ele, în atenția CJ Dolj
Tot în cadrul ședinței, Cosmin Călin a mai amintit despre necesitatea de a include în programul de investiții mai multe porțiuni de drumuri județene.
„Noi am investit în infrastructură, dar mai sunt și mici bucăți care au rămas nerezolvate. Am mai discutat despre drumul de la Leu la Amărăști, probabil când se va termina cu probleme de cadastru o să îl luăm în calcul, dar mai sunt și drumuri care sunt la nivelul de pietruire și probabil că oamenii de acolo au nevoie de acele drumuri. Ar fi vorba de drumul de la Tencănău spre Mărăcinele-Perișor, chiar până la Mârza. Știu că s-a intervenit anul trecut în toamnă și s-au făcut niște investiții acolo, s-au pus și rigolele și ar fi păcat dacă nu intervenim acum, pentru că ar putea să se strice și să intervenim iar. Ar mai fi și drumul de la Vela la Verbița la care, la fel, în fiecare an am pus câțiva kilometri unde a fost nevoie și mă gândesc că și acum ar trebui să continuăm, pentru că sunt și locuitorii din Bechet și Călugărei care au nevoie de acest drum. Mai este vorba și despre imaginea noastră, pentru că Orodelul are și centură și de la Călugărei la Orodel este asfalt, iar când se iese din drumul comunal, se dă în drumul județean care este pietruit. Mai este și veșnicul drum de la Sopot la Botoșești-Paia, unde știm că au fost probleme. Primarii de acolo au rugămintea să încercăm să reabilităm și acel drum”, a spus Cosmin Călin.
Președintele Consiliului Județean Dolj a explicat că unele dintre drumurile amintite sunt prinse în lista de investiții pentru acest an.
„În măsura în care vom avea și banii necesari, pentru că, într-adevăr, este o activitate foarte costisitoare, dar, așa cum spuneam, eșalonat pe anii pe care îi avem din acest mandat vom încerca să prindem mai multe obiective. Chiar în aceste momente în care creionăm lista de investiții, vă asigurăm că vom ține cont de unele dintre lucrurile pe care le-ați ridicat. Sunt drumurile noastre, nu ne face nicio plăcere să le vedem pe unele dintre ele că zac de o sută de ani și că nu s-a întâmplat nimic acolo”, a spus Ion Prioteasa.