marți, decembrie 24, 2024

Ultima ora

Sport

ISU Olt. Controale la cluburi și discoteci

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt desfăşoară, permanent, activităţi orientate spre siguranţă cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în zilele de 11 şi 12 noiembrie a.c., pompierii olteni au derulat, în baza dispoziţiei Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci.

La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, în cele două zile s-au executat 10 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, unde au fost constatate 32 de deficienţe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 15.000 lei.

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, precum şi neîntocmirea/neactualizarea planului de intervenţie la incendiu.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;

– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Politica